torsdag 7 maj 2009

Dagens tunika-projekt

Fast våran dator kommit hem idag igen, så kände jag mig lite uttråkad här ikväll. Jag insåg även att jag inte har någon vit tunika och det kände jag att jag borde ha. Då var det liksom bara att sy sig en tänkte jag. Och när den var klar, så tyckte jag att den blev lite tråkig när den bara var helvit så då sydde jag på en liten blomma för att piffa till den. Resultatet blev bra tycker jag, en vit tunika kan nu få hänga i min garderob.

Dagens syprojekt

Idag upplevde jag en helt ny samhörighet med pizzagubben på Rimini. Petter är inte hemma ikväll och då brukar det bli Rimini som gäller för mig. Idag när jag var där, så hade jag min jeansjacka på mig där jag har en grön blom-brosch på. Pizzagubben pekade på den idag och sa: Jag tycker hellre att du skulle ha en rosa blomma där. Men grönt är väl fint svarade jag. Du bestämmer själv, men jag tycker att du ska ha en rosa blomma sa han igen. Jaha, svarade jag rosa är också fint men nu får jag nog ha kvar den gröna. Han sa igen: Rosa, ska du ha. Du passar så bra i rosa. Då kände jag att nu får diskussionen vara slut, pizzagubben har nog rätt. Så jag avsutade med att säga att jag skulle försöka hitta en rosa blomma. Han blev nöjd och önskade mig smaklig måltid.

Helt otroligt att han på Rimini känner mig så himla bra att han vet att jag gillar rosa. Jag har saknat min gamla grann-gemenskap jag hade med Gigis, men den grann-gemenskapen är nog kirrad här också snart gissar jag på. Det är viktigt att vara polare med sin pizzabagare, så nu ska jag leta upp en rosa brosch till nästa gång det blir pizza.

1 kommentar:

Hanna Jos sa...

Haha, så bra att få mode tips av en pizza bagare!! Tycker att du ska ta å sy dig en i rosa, ála liknande dom på diademen vi såg, tänk va nöjd han hade blivit då, kanske tom resulterar i en gratis pizza! Ja, själv har man ju inte den där braiga kontakten med sin lokala pizzeria längre, skulle nog vilja säga att Papas ligger bättre till än Gigis på den fronten nu för tiden.
Tunikan blev kanon fin ju och broschen var verkligen pricken över i:et!
Ser fram emot imorn!