onsdag 30 juni 2010

En pytteliten väntan till..

Ja, tyvärr kära vänner får ni vänta en dag till på att få se lite bilder från Sicilien. Nu är det nämligen så att jag hittar inte kamerasladden till en av våra kameror, så jag får gå ut och köpa mig en ny sladd imorgon. Och när jag väl har sladden här hemma, då ska jag visa er bilder..

Jag tänkte i alla fall ge er en liten teaser genom att visa ett av Andreas kort.. Hela gänget på vårat midsommarfirande.


Ja, hur är det då egentligen att vara hemma igen? Mina känslor är väldigt blandade måste jag erkänna. Jag har haft fina dagar här hemma, men jag känner fortfarande en längtan att vara tillbaka i huset.. Igår hängde jag lite på Henriksbergs terass med Hanna, Hanna och Pillan och det var en himla trevlig kväll. Ända tills det började regna och det blev dags att gå hem.

Idag har jag passat Noah nästan hela dagen och vi har haft en himla bra dag. Ganska intensiv skulle jag nog vilja påstå, men det var ändå väldigt mysigt..

Men nu ska ni få höra på något riktigt fint.. Igår föddes det en liten prinsessa som än så länge inte har något namn. Det var alltså så att Susanna och Calle fick en dotter igår och jag vill gratulera så himla mycket. Jag längtar ihjäl mig efter att få träffa Lillan..

söndag 27 juni 2010

Magisk..

.. är bara ett av många adjektiv jag kan använda för veckan som varit. Det har alltså varit helt kalasbra på Sicilien ska ni veta. Nu är jag hemma på Plantage igen och känner mig lite sliten och trött och med betydligt fler myggbett än vad jag hade för en vecka sen. Men just nu så är det liksom bara värt det.

Vi har bott i ett helt fantastiskt hus som verkligen var över mina förväntningar, jag kan nog inte komma på nåt dåligt med det. Vi har alla 14 personer plus världens finaste gudson Noah bara haft det så jäkla bra och allt har flytit på kalasbra.

Vi har hängt lite på beachen, vi har hängt vid poolen, vi har ätit så jäkla god mat, vi har druckit massa vin (kanske inte alltid jättegoda viner, men billiga viner som funkar fint att blanda med sprite), vi har druckit väldigt massa Limoncello, vi har hängt lite i Palermo en dag, vi har lyssnat på Waka waka med Shakira oändligt många gånger, jag har köpt 3 klänningar och ett gäng örhängen och vi har hängt lite i gamla stan i Trapani.. Detta är några av sakerna vi haft för oss under veckan och nu när jag är hemma igen så vill en stor del av mig bara tillbaka. Jag hade lätt kunnat stanna i huset ett par dagar till..

Det blir liksom en sådan konstig, tom känsla när man kommer hem och man inte har massa fina människor omkring sig. Men den känslan försvinner nog snart och det ska bli skönt att sova i min säng igen och slippa vara orolig för att Ola ska komma in och leka hund det första han gör på morgonen.

Jag kan även tillägga att alla fiskar här på Plantage lever och jag vet helt ärligt inte om jag ska skratta eller gråta. Mamma har i alla fall gjort ett bra jobb och gett dom mat medans vi varit borta så nu måste jag bestämma vad jag ska göra med alla fiskar. Om det nu är någon som är sugen på lite fiskar, let me know..

Imorgon får ni se på lite kort från Sicilien (jag orkar tyvärr inte lägga in några bilder idag)..

lördag 19 juni 2010

Packa, packa...

... och kanske även bli packad idag också.. Eller jag vet inte men vi ska fira Olas födelsedag idag och man vet aldrig hur det slutar..

Nu är nästan min packning färdig, det kan hända att jag har alldeles för många klänningar med mig. Men så länge jag håller mig under 15kilo så ska väl vi alla vara nöjda.. Jag ser fram emot som sjutton att komma fram till huset imorgon..

Så nu får jag önska er alla kära läsare en jättefin vecka, så ses vi den 27.e juni igen.. Det blir nog nämligen ingen bloggning under veckan för min del. Denna gången blir det ingen data med, då den är på lagning.

Men här får ni en liten titt på var jag ska hänga kommande vecka i alla fall..

Ta hand om er nu alla sparvar..
puss puss

fredag 18 juni 2010

Mina tjejer!

Nu när jag har sommarlov, så är det lyx att träffa mina små tjejer som betyder så mycket för mig, lite oftare.. I tisdags sov Maja hos oss och vi hängde i Slottis hela onsdagen.

Igår hade jag en heldag med Susanna och Stella. Vi flängde runt i Kållered och i Eriksberg och till slut hamnade vi i Landvetter och jag sov över. Det var himla trevligt och det var nice att få sådan kvalitetstid ihop. Jag har dock varit på helspänn hela natten, för Susanna varnade att det kunde komma bebis under natten. Nu ville inte bebisen titta ut denna natten och jag är nog ganska glad för det, för det hade kunnat bli lite väl hysteriskt skulle jag tro. Men Susanna var glad, för då kunde jag ju passa Stella om det nu var så att dom var tvungna att åka iväg.. Men jag ger mig tusan på att bebisen kommer nästa vecka när jag är borta..

Maja kom direkt från Liseberg i tisdags, där hon blivit så fint sminkad

Jäklar, vad kul det var att hoppa studsmatta.. Stella lärde mig även ett par tricks. Men jag kände mig helt stel i kroppen när jag vaknade idag.

Stella bjöd på en liten teater på kvällen..

tisdag 15 juni 2010

Händelserik dag..

Imorse var jag inte direkt purfräsch efter gårdagens personalfest.. Men det var himla roligt igår så det fick väl vara värt det.. Men klockan 9 var jag på plats för att titta på Maja i kyrkan..

Efter skolavslutningen gick vi hem och åt tårta.. Det är fint att starta dagen med tårta på bakfyllan..

När vi sen hade slappat ett tag gick vi ner på stan för lite mer fika

På kvällen var jag och Annika hembjudna till Frida och Svea. Vi blev bjudna på en himla trevlig kväll med både drinkar, mat och vin..

Annika och sötaste Svea

När jag nu kom hem på kvällen så såg jag till min förskräckelse att mina fiskar blivit fler. Närmare bestämt 10 stycken fiskar till. Jag känner mig lite panikslagen inför detta faktiskt. Jag är inte sugen på att ta hand om alla dessa. Det värsta är att det ser ut som om en av fiskarna ska ha ännu fler fiskar, då den är ganska så tjock.. Vad gör jag om det är 23 fiskar i det lilla akvariet när jag vaknar imorgon???

måndag 14 juni 2010

Första dagen..

... på mitt kära sommarlov är nu här.. Jag startade dagen med att titta på Våra bästa år och det kändes fint. Jag kan säga er att det har inte hänt så mycket i den serien sen påsklovet, det är lite det som är det fina med Våra bästa år att man alltid kan hoppa in på loven och man inte har missat så mycket.. Det kan liksom bara ha gått ett para dagar i serien på ett par månader..

Egentligen skulle jag passat min lilla gudson idag, men tyvärr blev han lite sjuk. Så då bokade Hanna in mig istället, så idag hänger Millie här med mig. Dock har hon sovit sen hon kom hit för 1,5 timmar sen och det beteendet passar mig ganska bra, då idag faktiskt är första gången någonsin som jag är hundvakt alldeles själv.. Jag är himla stolt över mig själv ska ni veta ..

Om några timmar är det dags att åka iväg till Mölndal och gå på personalfest. Jag kan nog inte komma hem så himla sent ikväll för imorgon är det att gå upp tidigt och titta på Majas skolavslutning i kyrkan.. Idag har jag ringt runt till massa körskolor och försökt få en plats i sommar på en liten kurs. Men det ser inte ljust ut alltså, allt är fullbokat (det hade man kanske kunnat lista ut)..Jag känner mig bara så besviken, jag är ju liksom så himla peppad nu och jag har tiden just nu. Jag vill intensivkursa nu eller när som helst i sommar..

lördag 12 juni 2010

Lördag..

Idag har jag hängt med Emma och Noah. Vi hängde väldigt länge i nordstan, där vi inhandlade diverse nödvändigheter inför Sicilien.

Vi körde även på en pannkaks-fika på Åhlens

Nu är vi hundvakt åt lilla Millie.. Hon hänger hos oss hela kvällen och jag tror bestämt att hon har det ganska bra här..

fredag 11 juni 2010

Sommarlov..

Ja, nu är det äntligen sommarlov för mig.. Det enda jag har kvar är att det är personalfest på måndag och det känns inte så jobbigt faktiskt. Det känns helt ofattbart att jag nu ska vara ledig så länge.. Men en jäkligt bra känsla ska ni veta.. Idag har jag packat ner alla mina grejer och bytt arbetsplats, för till hösten ska jag hänga i en annan byggnad..


Jag bjussar på en bild på min kära gamla arbetsplats.. Jag kommer sakna den, det har varit en bra plats..

torsdag 10 juni 2010

Oj, oj, oj...

Nu var det allt några dagar sen jag skrev sist. Sorry, men denna veckan har varit hysterisk. I går var det skolavslutning och på kvällen var det 9:ornas fest. Så hela veckan har gått åt planering, övning, bakning och annat som man måste gjort innan gårdagen.

I går på skolavslutningen var det såklart ösregn när vi stod ute på skolgården, men det var bara att gilla läget och sjunga Idas sommarvisa ändå.. När det var klart på skolgården så var det dags för avslutning i klassrummet. Jag har aldrig sett så mycket folk i vårat lilla klassrum, alla kids hade med sig ett gäng släktingar.. Det blev en sorglig stund i klassrummet med bildspel och jag och min kollega höll tal.. Jag fick ett jättefint armband och en kopp med hjärtan på av kidsen.. Jag blev jätteglad, de är så fina..

På kvällen var jag ganska så nervös måste jag erkänna. Det var ju dags för mitt uppträdande och jag skulle sjunga till The Ark (vi snackar alltså inte mima här inte).. Jag trodde för en stund när jag stod i kulisserna att jag skulle kräkas för jag var så nervös, men sen var det bara att gaska upp sig och gå ut på scen.. Typiskt var ju att musiken var alldeles för låg, så vi fick börja om en gång.. Men på det stora hela så gick det helt okej, jag kom ihåg hela texten i alla fall och koregrafin.. Men jag ska nog inte kalla detta för någon succé dock, men mina kids jublade och applåderade för att vara snälla i alla fall, så jag var nöjd..

Kvällen gick himla fint och den avslutades med att mina kids drog upp mig på dansgolvet och vi stod och hoppade och dansade till någon låt jag aldrig hört innan. Sen avslutades kvällen med ett stort kramkalas och alla var så himla svettiga men det fick gå..

Jag var hemma vid midnatt och idag har jag varit så himla trött.. Och till råga på allt har det bara varit massa möten hela dagen..

Nu är min fråga, ska jag acceptera mina 9:or på facebook? Jag har redan blivit addad av 4 st idag och jag kan inte bestämma mig..

måndag 7 juni 2010

Min superfina helg i bilder..

Lördagen startades med lunch på en himla mysig och bra Thai-restaurang med Petter och Alex

Himla god mat

På eftermiddagen drack vi drinkar på Incontro innan Sex and the city 2

Först råkade jag beställa en ganska så äcklig drink faktiskt

Skål!

Men till slut fick jag en god drink och jag var nöjd

Söndagen startade med 5års kalas för den här lilla prinsessan

I och med att jag inte hade något barn med mig tyckte jag att det inte var mer än rätt att jag också skulle få stå i kö till fiskdammen.. Och ja, jag fick napp..

Efter kalaset bar det iväg till Emmas lilla familj och vi traskade upp till picknick-festivalen

Det var så himla mysigt och när vi hängt ett tag var det dags för mig och Alex att åka hem och ha filmkväll med Petter.. Och vi såg en ganska bra film faktiskt, dock har jag glömt av vad den hettte.

lördag 5 juni 2010

Långa dagar men himla kul..

I torsdags hade vi vernissage och konsert i skolan på kvällen. Mina elever som jag sytt kläder med denna terminen visade upp sina färdiga plagg och de elever som haft bild visade upp sina konstverk. Succé skulle jag vilja säga.. Sen var det även två konserter under kvällen och det var bara så jäkla bra (som vanligt).. Jag var väldigt nöjd med hela dagen och kvällen måste jag säga er..

I går var det dags att dra iväg på klassresa med min 9:a. Jag lotsade alla elever och några föräldrar till Skara och det gick fin-fint.. Väl framme vid campingen och stugorna var det mest häng, grillning och brännboll som gällde. Med risk för att verka tjatig (men jag måste säga det igen), jag har verkligen världens finaste elever. Jag tycker så himla mycket om dom och dom är bara världens bästa 15-åringar. Jag fasar nu väldigt mycket för onsdag och skolavslutningen, det kommer bli tufft att ta farväl. Men i och för sig så är ju inte jag så känslig av mig, så det blir nog inga problem. Jag brukar ju inte börja gråta vid känsliga tillfällen och jag brukar ju alltid hålla masken, så jag kan nog vara lugn.. Eller?????

Ja ja, när klockan var 22 igår och myggen börjat invadera och fröken Jenny ramlat i gräset och satt ena handen i bränn-nässlorna, så var det dags att åka hem.. Jag och Elisabeth gick runt i varje stuga och sa hejdå till våra kids och en liten del av mig ville stanna kvar.. Men det var nog lika bra att åka hem och hur klassresan slutade får vi nog veta på tisdag. Men i och med att jag vet att dom är så fina, så vet jag att alla har skött sig exemplariskt...

onsdag 2 juni 2010

Kvalitetslåtar!

Imorse när jag åkte till jobbet så bestämde jag mig för att lyssna på min Jempa 30 år-playlist på Spotify. Annars på morgonen brukar jag gilla att lyssna på lugn och fin musik. Men idag tryckte jag på min 30års- lista. Fan vad bra den är måste jag faktiskt säga er. Ni ska veta vad man blir peppad av att lyssna på Kicki Danielsson och Dr Alban med Papaya coconut det första man gör på morgonen. Det blir liksom så att hela dagen får en helt annan start med att dra på en sån goding, än om man t ex. lyssnar på en lugn låt med Jimmy eat world eller nåt annat i samma stil.

När sen Firestarter kom så dansade jag nästan av bussen och jag kände att det här blir en riktigt bra dag. Med facit i hand vet jag ju i och för sig att dagen på jobbet inte alls blev så bra, men känslan jag hade imorse den var fin i alla fall.

tisdag 1 juni 2010

Längesen eller?

Imorse när jag stod och väntade på vagnen som skulle ta mig till jobbet sådär lite innan 7-tiden, så traskade det förbi ett stort gäng studenter. Dessa student-grabbar hade nog nyligen korkat upp dagens första flaska skumpa och gick och delade broderligt. De skrattade och bara allmänt lät en del... När jag såg alla dessa studenter, så slogs jag av tanken att det kändes verkligen super-längesen jag själv tog studenten. Om jag verkligen anstränger mig kan jag komma ihåg att jag var uppe med tuppen på min student-dag och blev skjutsad till Majorna där jag mötte upp mina klasskompisar och vi sedan korkade upp våran första flaska.

Kan det vara så att det är svårt att komma ihåg studenten för att man just korkade upp sin första flaska vid 7 tiden på morgonen eller är det så att man har glömt av dagen för att man börjar bli gammal? Det kan nog faktiskt vara så att båda dessa faktorer spelar in. Men det var en annorlunda känsla som jag hade imorse, just den där känslan att det kändes så längesen och jag faktiskt kände mig ganska gammal. När det är över 10 år sedan man tog studenten, då är det faktiskt längesen.. Undra om det här kan vara lite av en 30-års kris eller? Min nästa tanke var att fan vad jobbigt att börja dricka alkohol sådär direkt på morgonen och när jag tänkte den tanken, då kände jag mig verkligen gammal.. Nu för tiden när klockan är 7 är det bara kaffe som gäller som dryck för min del.