onsdag 19 augusti 2009

Lärarkjol...

Det känns som om det alltid har sagts att lärare har så tråkiga kläder och dom går runt med sin strikta knut i nacken. I dagens skola skulle jag säga att lärarklädseln består av en jeanskjol. På våran skola går nog över hälften av alla kvinnliga lärare i jeanskjol. Idag la jag nämligen märke till detta och jag själv hade visst också jeanskjol på mig idag. Så idag skulle jag vilja säga att jag är en riktig lärare och kan känna mig som en i gänget.. Det känns faktiskt ganska fint tror jag, men precis när jag skriver detta så ångrar jag mig nästan. Vill jag verkligen vara en i gänget och klä mig som den "riktiga" läraren? Så nu kanske jag måste trotsa min iaktagelse och skippa jeanskjol ett tag framöver.. Och snart blir det vinter och då kör alla lärare på "lärarskon" som är en riktigt varm och bra skor. Och jag måste ju erkänna att jag är jäkligt sugen på den skon också.

Så det är väl bara att inse att jag är precis där jag vill vara, lärarkjol och lärarsko..... (så det blir säkert jeanskjol imorgon också).

Min första skoldag med slöjdlektioner blev inte alls som jag hade tänkt mig. Min nya kollega är sjukskriven hela veckan och jag fick köra själv och hoppa över våran planerade planering. Det känns inte jättekul att freestyla resten av veckan.. Men första veckan får väl vara lite flummig eller?

puss puss

2 kommentarer:

Hanna Jos sa...

E man slöjd lärare får man lov att vara flummig mest hela tiden tycker jag, kolla bara på hur Bengt Hellsborn (var det så han hette förresten???) var jämt å ständigt...

Jenny sa...

Ja, det var så han hette. När vi gick i högstadiet hade jag inte för allt i världen kunnat tro att någon skulle jämföra mig med Bengt eller att jag skulle bli slöjdlärare heller för den delen...=)