söndag 19 april 2009

Marcus gästbloggar

”Kan inte jag få göra ett gästinlägg på din blogg Jenny” – Det var orden som kom ur min mun en sen kväll på Ritz för ett tag sen. Givetvis var det inget som jag kom ihåg förrän Jenny påminde mig ett tag senare. Läskigt, blogga liksom hur fan gör man det? Men okej here we go följ med på en helg med Jenny och vänner i ett manligt perspektiv….

Luta er tillbaka, slut ögonen (okej det blir svårt att läsa men ni kan väl låtsas) och tänk att ni är med oss denna soliga aprilhelg i Göteborg. Ni som inte kan blunda och läsa samtidig kan tjuvkika på bilderna som Jenny har lagt upp från dagen nedanför.

Trots att vi lever i tryckfrihetens moderland Sverige så har jag fått hårda förhållningsregler om vad man får skriva i Jennys blogg så jag får väl utelämna dom smaskigaste detaljerna…

Som den ansvarsfulla mogna mannen jag är så tog jag det lugnt på fredagen (okej 7-8 öl men det räknas inte) och började lördagen med ett pass på gymmet med Kajsa. Grejen med att träna är som ni alla vet att man gör sig förtjänt av att bli skitfull på helgen sen. ”Skitfull på helgen” återkommer vi till senare, var inte oroliga.

Efter en dusch och lite clear eyes så mötte jag upp mina favoriter Alex och Jenny utanför Pettans jobb. Petter var tvungen att ”jobba” en stund så vi drog ner på stan för att hjälpa Alex med lite shopping. Eftersom jag och Jenny har så bra smak så fick vi bestämma vilka solbrillor Alex skulle köpa. Det blev ett par orangea som matchade Alex moppemusch.

Fan ett blogginlägg ska inte vara för långt va? Känns som det här spårar ut till en roman om jag ska dra varenda detalj från dagen. Ska försöka sammanfatta lite kort.

Efter shoppingen (inkl 2 TVÅ!! besök på helvetet på jorden a.k.a H&M) tog vi en kaffe på Petters jobb/lekplats. Efter det var det lunchdags och vi mötte upp Jonas, Emma & min lille favvokille Noah för lite mexikanskt i solen längs kanalen. Petter anslöt men tydligen var det en jätteviktig hockeymatch på tv som han tvunget skulle se så han gick hem, drog ner gardinerna och satte på sig nätbrynjan och öppnade en öl som den riktiga mannen han är.

Kombinationen lördag och sol gjorde att det bara fanns en fråga för oss andra; Var skall vi dricka ölen?
Svaret fick vi av Petter som ville kunna ha lite koll på Jenny och det blev således Saluhallen Briggen så Petter kunde titta ner på oss från balkongen.

Tydligen är inte personalen på Saluhallen så vana vid lördagsfyllerister som oss för repliken alex fick när han beställde två dagens var ”vilken sås vill du ha till?” Hade ju iofs varit lite spännande med vitt vin, fruktsoda och rödvinsås till det men vi körde på öl för säkerhets skull.

Efter några öl och skönt häng i solen bar det av upp till J&P’s lägga på plantagegatan och lite mer sol och öl på balkongen. En riktigt skön eftermiddag började närma sig sitt slut och Alex och jag började planera fortsättningen på kvällen (okej nu börjar ”skitfull på helgen” närma sig). Självklart var Ritz målet för kvällen men först blev det lite mat och öl hemma hos mig. Maten bestod av pasta, sås och en jävla massa parmesan. Parmesan är underskattat. Man kan göra den äckligast maträtt god med tillräckligt mycket parmesan. Tänk er fiskbullar och parmesan. Mmmmmm! Eller blodpudding och parmesan! Åhh *cravings* Vill ha!! GE MIG!! ? blogging á la blondinbella.

Eftersom Jenny inte längre var med så kortar jag ner resten av kvällen till ett stycke som får symbolisera natten/morgonen på Ritz och Parkan:

-Ritz, öl, grabbar, tjejer, Kajsa&Lovisa, dans, Bojan, snus, Alex, skitfull, Mackan, taxi, Parkan, Magnus Uggla, stulen skumpa, mer öl, Pär, dyngrak, varannan vatten, shot, rockbar, mera öl, stängning, hemgång, soluppgång, sova.

Dags för lite fokus på Jenny igen som avslutning. Konstigt nog vaknade jag dagen efter utan större sviter från kvällen innan. Mina berömda bakfyllor har blivit färre och lindrigare sen jag lovade mig själv att dricka varannan vatten. Enda nackdelen är att man får dricka så himla mycket sprit för att bli full men det är smällar man får ta.
Efter frulle med Mackan och Pär på ett café i Johannebar blev det en promenad in mot stan där vi mötte upp kära Jenny och Alex för en sista stund tillsammans i solen innan helgen var slut.

Ja då var min oskuld som bloggare tagen då. Det var ju roligare än jag trodde. Jag får tacka världens bästa Jenny för förtroendet att gästblogga på hennes grymma blogg!
Kommentera nu då! Har jag en blondinbella i mig eller ska jag hålla mig till det jag är bra på, dricka öl och vara snygg?

Puss Lovers!

/Le Coq

4 kommentarer:

Alex sa...

Bra! Ser redan fram emot nästa inlägg. Planera in en ny helg med Jempy snarast!

Emma sa...

Skitbra mackan, du ÄR ju blondinbella! Kanske du ska starta en egen blogg? Den skulle jag läsa.

Mackan sa...

Tackar =)
Får fundera på det där med en egen blogg. Känns än så länge som gästblogg är lagom. Tror inte världen är mogen för en ocensurerad Marcus-blogg än =)

Emma sa...

hahaha nä det e nog sant...