onsdag 28 april 2010

Barca-bilder

På fredagsmorgonen åkte jag, Ola och Junette hem till Karin för en liten kidnappning. Karin fick ca 60 minuter på sig att få med sig grejerna på listan.

Väl på Landvetter skålade vi i lite skumpa.
Nu var vi äntligen på väg...

Första frukosten i solen

Bröderna intar posen

Födelsedagsmiddag med tapas i mängder

Efter maten var det dags att göra ett kärt återseende på mexikanska baren som vi hängde på sist vi var i Barecelona.. Jordgubbs-caprinoska är så jäkliga smarrigt..

På vår gata i stan....

Ola och Junette tog en dans, med Sagrada i bakgrunden

Strandvin

På måndagen var det dags att åka hem och vi avslutade med att skåla i lite mer Cava..

tisdag 27 april 2010

Tröttast..

Idag var det inte superkul att att gå upp vid 6 tiden ska jag säga er.. Vi var hemma på Plantage ganska sent igår och jag gick och la mig betydligt senare än vad jag brukar göra på en måndag. Men det får det vara värt, för vi har haft det så jäkla bra i Barcelona. En riktig höjdar weekend..

Imorgon ska ni få se lite bilder från våran kära resa och jag längtar verkligen efter att blogga om vad vi gjort, men idag är jag för trött.. Så jag säger nu godnatt och den som väntar på nåt gott....

fredag 23 april 2010

Skål






På plats

Nu är vi på Landvetter och dricker skumpa. Nu kör vi. Vi ses på måndag. Puss på er alla sparvar!



torsdag 22 april 2010

Tantvarning?

Idag skulle jag gå och handla i den där ganska dyra mataffären nära oss. När jag kommer till hyllan med topapper, så ser jag att det är en stor skylt med röda REA-bokstäver. 4-pack toarullar för bara 10kr. Fan, vilket kap tänker jag och snabbt roffar jag åt mig 2 paket.. Jag traskade vidare och kände mig så glad över att jag hade tagit två paket och att jag tjänade så mycket pengar på detta kapet.. Men när jag kommer ut affären drabbas jag nästan av panik för att jag var så glad över att jag hade fyndat billigt toapapper. Det är verkligen inte likt mig, jag brukar vara glad om jag fyndat en billig klänning. Toapapper kan jag ju gå och köpa dyrt på 7eleven och struntar vad det kostar..

Vad har hänt med mig? Jag tyckte att det detta var ett klart tant-beteende och det kände jag mig inte så nöjd med..

Idag hängde jag även en sväng med Emma och Noah. Noah var verkligen i sitt esse och ibland skrattade jag så mycket att jag fick ont i magen åt den lilla sparven.. Världens finaste sparv är vad han är, min gudson...

tisdag 20 april 2010

I like...

... den nya serien på 5:an, Couger Town.. Jag trodde faktiskt aldrig att jag skulle fastna för den, men nu har det hänt. Förra veckan när jag inte hade någon annan serie att titta på, så började jag titta och den är väldigt rolig måste jag säga. Jag kan absolut rekommendera den..

Idag var jag på Röhsska med min klass och det var himla roligt. Dom fick prova på att göra om gamla kläder och det var himla kul. Jag skrattade ibland så mycket så jag höll på att dö.. Att det kan vara så roligt att jobba ibland, det är änna otroligt. Men jag måste säga att det är så himla kul att vara på utflykt med kidsen. Målet för utflykten behöver inte vara någon speciell, ibland funkar det fint att ha utflykt på Avenyn..

Efter jobbet idag hängde jag lite på kära torget (Frölunda, om det nu var någon som kände sig osäker) med Hanna Jos och det var trevligt som vanligt..

söndag 18 april 2010

Söndagshäng..

Ännu en söndag hängde vi en stund på Henriksberg

Petter gjorde det han gillar bäst, att leka med Stella.....

... och jag och Junette gjorde det vi gillar bäst, tog varsitt glas vitt...

lördag 17 april 2010

Konsert och röda tänder

Idag gick jag och Pillan i stan när Alex smsade och tipsade om att Band of horses skulle hålla en liten konsert i Nudie-affären. I och med att jag är lite ledsen att vi missar konserten ikväll så såg jag min chans att få se dessa grabbar idag ändå. Och vi kom in och jag skulle vilja påstå att det var helt magiskt den halvtimmen dom höll på och sjöng. Jag tackar Alex för tipset, för det var jättekul att fått se dom på denna lilla konserten..

Sen begav jag mig ut till Majorna för att fira fina Ida som fyller år idag. Massa grattis till Ida. Hos Ida blev jag bjuden på tårta och ett par glas rödvin-ramlösa. Det var första gången någonsin som jag fått rödvins-tänder ska ni veta. Det var en helt ny erfarenhet och jag skulle nog vilja säga att det var ganska roligt och att det klädde mig..

Så jäkla bra...

.... och fruktansvärt charmiga. Jag blev nästan lite kär i han..

Fina födelsedagsbarnet

Det är inte ofta ni får se mig med ett glas rödvin

fredag 16 april 2010

Fredagsvin på balkongen..

Idag avnjöts fredagsvinet på våran kära balkong. Det var lite blåsigt och lite kallt, men vi trotsade vädret och tog första glaset ute ändå.. På med dubbla koftor så var det lugnt.

torsdag 15 april 2010

Kul nästan jämt..

Oj, vad tiden går fort när man har roligt. Nu är det redan fredag imorgon igen.. Helt otroligt vad det verkar som om man har kul hela tiden..

Igår var det sista gången på min skapande kurs.. Vi körde på drama och bild denna gången. Dramat var faktiskt jättekul och bilden var sådär helt ärligt. Det var säkert jättekul det också egentligen, det var säkert bara jag som var så löjlig.. Vi skulle måla och min hjärna stod helt still. Jag hade ingen fantasi och till slut blev min målning bara så jäkla dålig. Och självklart skulle vi denna gången visa upp våra bilder för varandra och analysera bilderna. Det var jag sådär sugen på ska ni veta. Samtidigt som jag kände mig lite tjurig över detta så insåg jag ju hur jäkla löjlig jag var. Jag kände mig som ett av barnen i skolan och då fick jag ju nästan panik och insåg att jag verkligen inte ska bry mig om vad dessa tanter tycker om min bild.. Så sen visade jag upp den och det kändes helt okej... Jag gillar inte när jag inser att jag är så jäkla löjlig och barnslig.. Skärpning Jenny...

Idag när jag kom hem från jobbet, så kände jag mig så himla sugen på att ligga i soffan och titta på nya avsnitt av 21 Jump street.. Men jag insåg ju snabbt att jag inte har några nya avsnitt. Trist tycker jag verkligen.. Vilken serie ska jag då titta på nu?

måndag 12 april 2010

En helt vanlig, fin måndag..

Dessa dagar efter loven kan bli hur som helst och man har ingen jäkla aning om hur det kommer att kännas att vara tillbaka på jobbet efter ledigheten. För mig har det känts såhär idag i alla fall:

I morse när jag vaknade kl.06:09 av mig själv, kändes det himla fint. En hel minut att somna om på innan klockan skulle ringa. Gott om tid skulle jag vilja säga.. När jag sedan stod på Marklandsgatan vid 7 tiden och frös litegrann, då jag glömt att ta på mig en extra kofta under vårjackan och lyssnade på min nya favvo-låt Doesn´t matter med The Lost Patrol kändes det också fint.. När jag väl kom in i personalrummet på jobbet och det trogna tidiga gänget satt och väntade på mig vid 07:27 kändes det fortfarande fint och när sen mitt kaffekort krånglade lite, så dagens första kopp dröjde ovanligt länge så kändes det lite mindre fint faktiskt. Speciellt när en av mina kollegor skrattade rått över att jag fick vänta och krångla i några extra sekunder.. Men när jag till slut fick min kaffe så var jag glad igen.. Härligt att vara tillbaka igen så jag käckt och satte mig och började klunka kaffe... Sen flöt dagen på och åtskilliga koppar blev det..

På det stora hela har det varit en bra dag och det kändes bra att vara igång igen. Idag när jag hade min lite halvtråkiga rastvakt så kunde jag gå utan jacka och det var himla skönt..

Nu har jag äntligen kommit i mål i stegtävlingen också. Idag gick jag i mål i Rom, det har tagit mig sen i september eller nåt.. Grattis Jenny, du är så duktig så..

söndag 11 april 2010

Sköna söndag..

I morse hängde jag med grabbarna och Madeleine på utflykt till Vallda. Fiske stod på schemat för bröderna men för mig var det kaffe som gällde.

Feskarbröderna

Jag och Madeleine slog läger vid bilen och drack kaffe

Efter fikat drog jag och Madeleine till Plantagen och jag införskaffade ännu en blomma till våran balkong

Eftermiddagen avslutades med lite spontan-vin på Henriksberg

Jag och Jezzie diskuterade kommande 30års födelsedagar i solen..

Nu är det söndagskväll här på Plantage och jag saknar Alex, nu har vi inte haft filmkväll på hur länge som helst.. Jag längtar efter ordning och reda vad gällande söndagkvällar..

lördag 10 april 2010

Nu är våran uteservering öppen...

I morse åkte jag ut med mamma och pappa för att handla blommor och jord till våran balkong. Idag skulle balkongen bli fin igen.. Medans jag var ute och handlade (det jag är bäst på) gjorde Petter det han är bäst på. Skurade balkongen såklart.. Så när jag kom hem var det så tjusigt så det var bara för mig att börja plantera..

Så nu är det bara att komma och hänga på våran balkong och dricka Dagens....

Jag kan ha gröna fingrar om jag vill

Jag vill inte skryta eller så men vi har fan den bästa balkongen, så är det bara...

fredag 9 april 2010

Kalasbra sista lov-dag..

Idag var jag uppe betydligt tidigare än igår.. Uppe i ottan skulle jag nästa vilja säga att det var.. Bara nästan alltså.. Mina planer för dagen ändrades i sista sekund, så det är tur att man kan vara så flexibel på lovet..

Jag startade då min dag med att åka ut till Emma och Noah och vi satt och hängde på Sunes ett bra tag. Dock måste jag säga att jag blev lite besviken på dagens sallad och det känns lite jobbigt faktiskt. Jag var så jäkla peppad på att få äta lunch på gamla kära Sunes och så blev det inte riktigt hundra.. Men det var ju för tur att de fortfarande levererade en jäkligt god latte i alla fall..

Sen var det dags att träffa Hanna Is, så jag åkte hem till henne och hängde en stund på hennes supervarma balkong. Vi diskuterade livets alla viktiga frågor över en kopp te.. Sen blev vi alldeles för vinsugna så vi var tvungna att promenera ner till Linné och ta två glas nere på min gata i stan... Sen skulle Hanna möta upp några andra på Hagabion, så vi sa hejdå och jag gick hem och tittade på mitt favorit Bevvan-avsnitt på dvd. Det där när Emily Valentine kommer in i bilden ni vet.. Avslutningsvis skulle jag vilja säga att det har varit en riktigt fin dag..

Det är en sådan jäkla lyx när man har lov, för då kan man hänga med sin gudson på dagarna

Vi försökte oss på att spela lite fotboll

Det är så jäkla fint att sitta här nere på min gata och dricka vin i solen

Skål för det här lovet

torsdag 8 april 2010

Slapp, slappare , slappast

Idag har jag inte varit allt för pigg och alert. Det var himla svårt att komma upp idag och ännu svårare att ta sig ur sängen. Väldigt konstigt, för jag har verkligen ingen anledning att vara så trött idag. Det är inte så att det är slitsamt att ha lov eller så. Men idag hade jag inga direkta planer så det fanns liksom ingen anledning att hoppa upp. Jag låg och kollade på Project runway imorse och jag tror fan inte att det kan bli bättre alltså..

När jag väl kommit upp och piggnat till begav jag mig iväg till mina gamla hoods, Frölunda. Jag skulle hem till en gammal Korthuset-kollega på fika och då var jag tvungen att gå förbi Frölunda torg. Det är härligt att allt är sig likt när man går förbi busshållplatsen där. Samma gamla alkisar hänger fort där. Samma gäng som har hängt där i alla år och som man känner igen från när man var liten.. Men Frölunda torg är alltid ett trevligt ställe i mina ögon. Jag fattar inte varför Petter alltid har så mycket emot torget? Men Hanna Jos har en teori om att man ogillar Frölunda torg om man inte är uppvuxen där och det kan nog stämma. Så det är bara att beklaga att Petter aldrig kommer vilja följa med och handla på torget..

En annan rolig sak var att igår kollade jag min jobb-mail (varför kan jag inte hålla mig borta från den när det är lov är ju frågan.) och jag hade fått ett mail av en mina killar från klassen. Han hade mailat igår och hade en väldigt lång utläggning om Elitserien och om hur det skulle gå för Djurgården och hur Petter tyckte om olika grejer. Jag blev helt varm i hjärtat, att en av mina elever känt för att maila sin fröken på lovet och kände för att skriva lite om hockey.. Men jag får även lite panik när jag tänker på att det bara är 2 månader kvar tills de ska sluta och jag måste ta farväl av dessa 16 åringar. Jag skulle faktiskt vilja lista min nia som den finaste...

onsdag 7 april 2010

Lek-date

Efter att vi hade tittat på alla Hannah Montana avsnitt 2 gånger, var det dags för dagens första fika på snor-Dante caféet

Noah och Emma ville leka med oss denna fina dag och Noah och Maja fann varandra direkt

Vi drog till Plikta för att leka lite

Mina fina favorit-kids

Maja är ganska så våghalsig av sig

Vi höll oss på marken

Sen var det dags för ännu en fika, denna gången i solen

Noah tycker inte att det är lika kul som oss tjejer att fika. Konstigt!

tisdag 6 april 2010

Officiellt påsklov

Ja, nu är det påsklov på riktigt. Helgen har ju bara varit påskledigt, men nu är det lov på riktigt. Helgen på Orust var himlans fin och lugn. Vi grillade i söndags och det var så jäkla gott. Jag älskar att grill-säsongen är igång.. Annars skulle man kunna säga att jag och Junette har hängt med våra Iphones en hel del. Vi har varit fruktansvärt nördiga och snackat apps och diskuterat olika spel och bara grejat med våra telefoner.. Det kunde man aldrig tro va?

Idag har jag startat med en traditionsenlig frukost med Ida på Con leche. Vi prickar alltid in en frukost när jag har lov och hon är ledig. Sen styrde jag kosan mot kära Frölunda torg och mötte upp Hanna Jos för att dricka lite mer kaffe. Sen var det dags att hämta Maja på fritids och nu ligger vi i soffan och tittar på Bollibompa. Vi har även hyrt lite mer Hannah Montana avsnitt, så kvällen blir nog finfin.. Det är ju bara så jäkla bra med dubbade serier..

söndag 4 april 2010

Påskdagen

Dagen startade med att påskharen varit på besök, så jag och Junette gick ut i trädgården för att leta efter påskägg. Vi hade tur och hittade varsitt.

Sen var det dags för långpromenad, för grabbarna skulle fiska. På vägen tillbaka så gick jag nog i världens jobbigaste uppförsbacke. Den var hundra gånger värre än Ruddalen-backen, så ni kan förstå hur jobbig den var. Grabbarna fick tydligen mycket fisk, men de orkade inte släpa hem dom så det blir att grilla hamburgare ikväll istället för grillad fisk.

Jag vill passa på att gratulera min kära mor som fyller år idag. Grattis mamma!

Petter förbereder sig inför fisket

Efter promenaden fick vi besök, så att det även hanns med lite gudsons-mys

lördag 3 april 2010

Passion of the påsk 2010

Noah gick all in och kom som påskkärring

Vi startade med skumpa och anklever-mousse

Dags för Bloody Mary och vissa i sällskapet var mesiga som vanligt och körde på en Grapefruit Mary

Matbordet och självklart är tacopajen i fokus

Det blev även dans

Alex visar upp pingis-dansen

Sen var det dags för våffelkalas

Sen avslutade vi med påsktårta och sen hade jag så ont i magen så att jag var tvungen att avlägsna mig från festen och åka hem