fredag 9 januari 2009

Plikten..

Idag vaknade jag inte utvilad och pigg. Men jag bestämde mig för att gå till jobbet. Jag visste ju att min andra slöjd-kollega skulle vara på kurs idag och det hade inte varit någon hit med 2 vikarier idag. När jag hade en lite rast idag och sprang på en annan kollega så frågade hon vad jag gjorde i skolan. Jag borde ju varit hemma och vilat. Jag svarade och berättade om att det skulle ju inte vara någon hit med 2 vikarier idag. Hon tittar då på mig och säger: Jaha, du kände den där plikten att du måste gå till jobbet. Jag bara nickade och vi båda blev stående ett litet tag och bara nickade mot varandra. Båda tänkte nog på den där plikten..

När jag kom hem efter jobbet kände jag mig nästan värre än igår och la mig i sängen med dubbla strumpor och dubbla täcken och sov bort ett par timmar. Nu har jag förflyttat mig till soffan med mina täcken och ska se på premiären av Lets dance tänkte jag. Om jag orkar hålla mig vaken vill säga.

Jag kanske är dum som gick och jobbade idag, men det kändes bra att mina kära elever fick sin slöjd i alla fall. Den där plikten är skum alltså......

1 kommentar:

darling sa...

lilla Gumman,
jag tyckte så synd om dig, så att jag själv blev krasslig. Hostar mycket idag och känner mig inte hundra.
Det var bra det du skrev om plikten...
Mår jag såhär på måndag så skiter jag i allt och vänder mig om och somnar istället.

Krya på dig
H