torsdag 20 januari 2011

Tårta varje dag, eller???

Idag på rasten i skolan så satt vi och diskuterade den gamla klyschan, att alla lärare äter tårta varje dag. Jag tycker att det är väldigt märkligt att barn verkligen tror att lärare äter sötsaker i personalrummet varje dag. Okej, att det är så att jag har ganska så dålig karaktär när det handlar om godis och kakor och så, men inte ens jag hade ju velat äta kakor varje rast, varje dag.

Men det verkar vara ganska vanligt att tro att vi lärare bara äter bullar hela dagarna och inte gör så mycket annat..

Jag var säkert också ett sånt barn när jag gick i skolan, som trodde att lärarna åt kakor och tårta varje dag och att det var ju sjukt orättvist. Men jag kan bli väldigt förundrad över, hur det är så att barn fortsätter att tro att detta stämmer. Ja, ja på våran skola är det bara fredagsfika som gäller och så är det väl på de flesta arbetsplatser. Fredagsfika är nog väldigt vanligt skulle jag tro..

Men den roligaste kommentaren som jag nog aldrig kommer glömma, var av en kille jag hade förra året. Jag och killen hade enskilda samtal varje vecka och jag var lite som en stödperson för honom så vi hade väldigt bra kontakt kan jag ju säga.. Han kom i alla fall in till mig i personalrummet en dag när jag satt där och drack kaffe och utbrister: Men vad fan Jenny, sitter du här och tjockar dig.. Ni lärare bara tjockar er hela tiden..

Jag tycker att tjocka sig är ett himla roligt uttryck som jag gärna använder på mina kollegor då och då.. Ett uttryck jag inte gillar lika mycket som jag fick höra förra veckan ,när en kollega hade sagt i en klass att nu var vi tvungna att komma igång igen efter jul och efter all mat man ätit. Då var det ett barn som sa, min mamma säger att man bygger buk när man man äter så mycket under jul..

Bygger buk????? Ogillas starkt av mig, det yttrycket (men jag började även garva som sjutton när jag hörde det och gör än idag..)

Imorgon är det fredag och frågan är väl om det blir en bra fika på rasten, skulle fredagsfikan utgå så blir det ju ett jäkla liv på oss lärare som är ute efter att tjocka oss på fredagar..

3 kommentarer:

Alexander sa...

haha, bygger buk är det nya!

Botti sa...

Men vilken tur att det blev lite fredags fika idag då! Så vi kunde tjocka lite... *s*

Jag kunde inte säga det i skolan då alla i min närhet inte riktigt fattar, men tack J! Tack, för att du utan att du vet det har inspirerat mej till att ta steget och sluta jobbet. Jag vill va som du, (*s* min idol J), gilla, nä älska mitt jobb!!!
Helt ärligt, ni 4 esteter är de skönaste lärare jag mött under alla de år jag jobbat i skola. Kommer att sakna er! Tur att jag kan läsa om dej och dina äventyr här iaf! Lite mer skolskvaller nu kanske?!

Kramar
/B

ps Hälsa M på måndag, jag glömde ju göra det igår...

Jenny sa...

Tack så mycket Bodil för det fina du skrev och tack så mycket för fredagsfikan=).. Jag tog för mig av båda sorterna..

Jag önskar dig all lycka med studierna nu och vi kommer sakna dig oxå..
Kramar till dig