tisdag 5 oktober 2010

Why me??

Jag undrar lite varför det på sista tiden är så att vissa personer runt omkring mig känner för att dela med sig av sina privata grejer för mig. Nu snackar jag alltså om sådana människor jag inte alls känner eller människor jag aldrig träffat förut. I fredags träffade jag en kvinna i en reception och hon kände bara lite spontant att berätta om hela hennes kommande fredagskväll. Hon berättade om vad alla på hennes arbete skulle göra på kvällen och vad dom skulle äta och att det var fest på gång. Detta var alltså inte alls något vi hade diskuterat eller ens var i närheten av av prata om. Jag skulle typ bara säga mitt namn, men ändå kände hon bara för att helt spontant berätta om hennes kväll..

Och igår på körskolan när jag skulle skriva in mig så började kvinnan i den receptionen lätta sitt hjärta för mig. Vi stod och pratade om hur det funkade på körskolan när hon helt plötsligt började prata om strykbrädan hon hade köpt på rea på sin lunchrast. Hur vi hamnade i den diskussion har jag ingen aning om och ska jag vara ärlig var jag inte så värst intresserad av att diskutera hennes strykbräda. Jag var ju mest intresserad av mina nya trafikböcker. Men jag kände att det inte var läge att säga att jag inte var så intresserad av strykbrädan, så jag ställde ett par frågor om hennes inköp. Och damen lös verkligen upp och hon hade nog kunnat diskutera strykbrädor hela kvällen om det inte varit så att det var fler personer som ville ha hjälp på körskolan. Så det var inte bara nya böcker jag gick därifrån med utan även en ny bästis.

Men än är det bara tisdag och frågan är väl hur många fler nya bästisar jag lyckas få innan veckan är slut? Varför är det så att vissa människor har ett större behov att berätta ytterst intressanta saker för mig? Någon som har ett bra svar på det kanske?

1 kommentar:

Hanna Jos sa...

Se det som nåt bra att alla dessa främlingar vill prata med dig, tänk bara på vad du måste ha förgyllt strykbräde damens dag och kanske även hennes mans dag nu när hon inte behövde komma hem till honom och tjata om sitt kap :)Du får helt enkelt acceptera ditt nya liv som alla främlingars psykolog!