lördag 5 maj 2012

Han, hon, hen

I torsdags var jag och Fanny och hälsade på i skolan. Det var nämligen vernissage och det ville man ju gärna inte missa. Det var fint att träffa kollegor och kids. Många kids var framme och ville titta på Fanny och självklart tyckte de att hon var förträffligt söt. Sen är det ju alltid lite extra kul när vissa lite struliga kids kommer fram och kramas och säger att de längtar efter en.. Det känns fint i hjärtat.

Sen hände det en himla skojig sak som har med typ skolans viktigaste ämne, genus att göra. När man jobbar i skolan så jobbar man med genusfrågan dagligen och detta gjorde nog vissa i torsdags också. Jag gick och bar Fanny, som dagen till ära är klädd i jeanskjol och strumpbyxor. Då kommer en kollega som jag inte känner så bra och frågar: vad heter han? Det är en flicka säger jag och hon heter Fanny svarar jag. Jaha svarar kollegan.,

Jag tycker i alla fall att detta var härligt märkbart, fast nu Fanny var klädd i kjol så hade det ju inte behövt vara en tjej. Nej, för sjutton i skolans värld tar vi inget för givet. Härligt.. Dock har jag nog aldrig stött på en 5 månaders kill-bebis i jeanskjol men någon gång kanske det händer. Eller var det för att Fanny var klädd i blått som hon trodde att hon var en kille? Oh My good säger jag bara, för den där rosa/blå frågan kan man ju diskutera hur länge som helst. Men det tar vi en annan gång..

Inga kommentarer: