söndag 31 januari 2010

Emmas birthday och 500..

Idag vill jag börja med att gratulera kära Emma-pemma som fyller år idag. Igår var vi ute för att fira Emma. Vi startade med tapas på Manana och sen gick vi vidare till Ritz där grabbarna beställde in skumpa till Emma. Fint ska det va.. Det var en superbra kväll, dock fick jag lite ont i magen på Ritz och kände mig lite off. Men det kanske bara var så att jag hade ätit alldleles för mycket god mat på Manana. Deras pannacotta var sjukt god kan jag meddela.

Nu blir det ut och äta frukost med Hanna Is, det ska bli himla trevligt att få höra om hennes afrodans-resa.

Massa grattis till dagens födelsdagsbarn

Emmas trevliga vänner och jag och jäkligt god pannacotta

När vi håller på och gratulerar Emma, så tänker jag gratulera mig själv. För det här inlägget är mitt 500 inlägg. Så det är helt sjukt att jag har gjort 500 inlägg på den här bloggen, så grattis Jempa. Är det dags att sluta nu då kanske? Nej, jag vet inte...

lördag 30 januari 2010

Olika sorts fredagsmys

Igår var det vissa som spenderade sin fredagskväll på bio, vissa spenderade den på Elle-galan och jag spenderade min kväll i soffan med Pillan och Maja. Vi hade värsta grymma fredagsmyset måste jag säga. När jag promenerade hem senare på kvällen så var det nästan så att jag rullade ner till mig för att jag var så jäkla mätt. Vi åt tacos, glass och jordgubbar, chips och godis och sköljde ner med vin. Så om det var någon som satt på Lilla Linné igår vid 10 tiden och såg en person rulla förbi, då var det jag..

Nu har jag precis kollat påbilder på hur snygga alla var på galan igår och jag måste lista Minimarket tjejerna som mina favoriter i år igen..

Snygga som sjutton

fredag 29 januari 2010

Nya tights..

Idag slog jag till på ett par nya tights.. Jag har gått och kikat på dessa länge och idag när jag ändå var inne i stan så tyckte jag att jag var värd ett par nya.

Ett par tights med hjärtan på har nu fått flytta in i min tightslåda. Det har jag inte haft förut, så ingen kan säga att det är onödigt med ett par nya tights.

onsdag 27 januari 2010

Snart..

... är det visst helg igen.. Det känns bra som sjutton faktiskt.. Jag är så jäkla trött hela, hela tiden. Idag har det varit en alldeles för lång dag i skolan, vi hade konferens till kl.19 och det är alltid lite halv-segt. En himla rolig sak idag var att mitt på dagen ringde kära Hanna Jos till mig från Australien. Det var superkul att prata med henne, men jag insåg att jag saknar henne himlans mycket..

Ibalnd har vi lärare det ganska så jobbigt, jag pratar nu om dessa ganska så tråkiga rastvakter vi har varje vecka. Idag skulle jag rastvakta ute på våran fotbollsplan i 30 minuter. De andra onsdagarna brukar jag tycka att det är mindre kul men idag var det verkligen inte kul då det var sådant jäkla skitväder. Det var snöblandat regn just när jag skulle ut och till råga på allt så skulle alla kids kasta snöboll på varandra. Och det får man ju inte göra, så det var bara att sätta på sig sin suraste min och säga till alla kids. Men nu var det så att vissa kids ville inte lyssna på mig, så fick jag fick ta till ett gammalt knep. För varje snöboll som kastades så blev det 5 minuter kvarsittning och det funkade fint ska jag säga er. Ibland är det bra att köra med old school-varianten.. Det blev bara några minutrar på några få killar, annars var det inte en snöboll som susade förbi. (sen att jag inte har hand om denna klassen och kunde kolla att de verkligen stannade kvar efter skolan gör ju inte så mycket, men dagens problem var löst i alla fall)...

tisdag 26 januari 2010

3 X George

I söndags var det tredje söndagen i rad som vi såg en film som George Clooney var delaktig i. Sist ut var det Fantastic mister fox som gällde. Det är en film fritt tolkad från en historia av Roald Dahl. Jag tycker att filmen påminde lite om en rysk dockfilm men den var väldigt bra och vi alla tre gillade den tror jag allt. Så frågan är vilken George-film vi ska se nu på söndag. Ska vi dra till med en Ocean-film kanske? Är det så att George är lite som som det nya svarta? Han är överallt just nu tycker jag, men jag ska inte klaga. Jag gillar honom..

Fantastic mister fox himself

Imorgon är det äntligen dags för lönen att komma. Det känns bra.. Idag kände jag shoppingsuget komma smygandes på jobbet så jag var tvungen att klicka hem massa gratis läromedel till skolan. All nätshopping är bra shopping skulle jag vilja påstå. Om det är gratis, så är det ju ännu bättre. Oftast när jag handlar till mig själv på nätet, så är det sällan gratis dock.. Men till skolan lyckades jag få ett gäng gratisprylar. CD-rom skivor om skogen låter väl hur kul som helst? (När jag ska använda dom är en annan sak, men absolut bra att ha..)

måndag 25 januari 2010

Försöker att inte vara bitter..

På fredag är det dags för den där galan jag så gärna vill gå på, men som jag tydligen missar varje år. Ja, det är som sagt dags för årets Elle-galan och som varje år så är jag sjukt sugen. Men i år missade jag även att vara med i klänningstävlingen. Jag hade tänkt ut massa ideér till klänningar och tänkt på hur jag kunde göra min presentation alternativ och speciell, men tro fan att jag missar att att kolla upp när den ska vara inne. Så när jag tänkte att det var dags att börja producera det jag hade i huvudet, så var tävlingen redan avgjord.. Så det är väl bara att inse att det där med att jag ska gå på Elle-galan får vänta.. Men jag tänker inte ge upp, jag ska kanske göra klart min presentation redan nu, så att det bara är att lägga den på lådan någon gång i höst...

Under helgen som varit har jag passat på att bada varje dag. Igår badade jag så fruktansvärt varmt så jag höll nästan på att svimma och gick runt och var knallröd i ansiktet i en timma efteråt. Men det var det värt, för det var så jäkla bra. Jag tänkte att jag liksom värmde upp mig för hela den kommande veckan. Smart av mig tänkte jag, så ni kan ju förstå att jag blev ganska så sur när jag frös idag.. Det var ju inte riktigt min plan.. Jag skulle ju hålla mig varm till nästa helg, då jag kanske kunde snylta in mig på ett bad hos någon.. Men det blir ju inte alltid som man tänkt sig.

lördag 23 januari 2010

Dagens promenad..

När man är här på Orust kan man ju inte bada hela tiden, så då är det bra att gå på en vintrig promenad..

Nu ska jag fortsätta läsa Kinesen av Henning Mankell hela eftermiddagen. Petter har nog faktiskt rätt när det gäller den boken. Den verkar sjukt bra..

Petter ville gärna ut och känna på isen

Inte alltid lätt att vara Jenny..

Igår på jobbet gick jag runt och längtade tills det skulle bli fredagsmys och vi skulle vara på plats hemma hos Karin. Jag och Petter möttes på centralen efter jobbet och hoppade på tåget och allt var frid och fröjd. Men när vi kom fram till Stenungsund så var tåget lite försent (bara 3 minuter), och detta gjorde att vi missade bussen till Svanesund. Det var inte så kul när vi insåg att nästa buss gick om en och en halv timma. Vi lallade runt i en halvtimma och sen så bestämde vi oss för att gå och sätta oss någonstans. Vi hittade ett hak där vi tog varsitt glas..

När vi satt där och var lite sura för att vi missat bussen, kom den där diskussionen upp. Ni vet, den där diskussion som handlar om att ingen av oss har något körkort. Den diskussionen som kan vara lite känslig för oss båda, men nu var det jag som tog upp den och jag tror att Petter var enig med mig när jag ville bestämma att någon av oss måste ta körkort snart. Petter vill ju såklart att det ska vara jag, men det kan man ju diskutera...

När vi satt där på det lilla haket i Stenungsund, så kom vi på att det finns nog ingen mat i huset heller, så det var lika bra att sladda in på Snusboa och köpa på sig en påse chips så att vi skulle klara oss om det skulle bli kris.

Till slut siter vi på bussen och vi kommer fram till Orust, då måste vi först bara gå förbi hemma hos Anette för att hämta nyckeln. Då är jag så fruktansvärt hungrig (jag hade inte ätit nåt sen den där halvgoda falulådan i bamba vid 11 tiden och nu var klockan halv 8) så jag var tvungen att öppna chipspåsen och ta några chips. Då blir Petter sur och tyckte att det var ganska tattigt av mig att gå ute på gatan och äta ur påsen. Jag går och beklagar mig lite och fortsätter att äta lite chips i smyg så att han inte ser och jag inser att det faktiskt inte är så himla lätt att vara Jenny hela tiden och det tycker jag att Petter också borde förstå..

Väl hemma hos Karin blev det fredagsmys med knäckebröd, de chips som var kvar, vin, Let´s dance och jag startade även med att bada lite.. Fredagsmyset var helt plötsligt ganska bra ändå..

Vårat fredagsmys har startat i Stenungsund

torsdag 21 januari 2010

Ingen vanlig torsdag alls...

... nej, för idag bjöd Frida mig och Annika på middag hemma hos sig. Det var himla trevligt och exakt vad jag behövde denna veckan. Det bjöds på smarrig pasta med kyckling, vitt vin, kaffe och choklad. Det kan fan inte bli bättre på en torsdag. Och våran lilla basgruppsbebis var på toppenhumör..

Svea var glad för att hänga med tjejerna

onsdag 20 januari 2010

Tänk om Takida hade vunnit ett pris..

Igår var det P3 guld och jag tittade litegrann på den. Jag kände däremot för att stänga av den första gången Takida blev nominerad. Att dom sen var nominerade 2 gånger (nu såg jag ju inte hela, så jag hoppas för allt i världen inte att de var nominerade ännu fler gånger) är ju skandal. Takida är ju med på listan över saker som jag verkligen ogillar, så hade dom vunnit så hade jag bli väldigt sur.

En annan sak jag såg för ett tag sen som kanske toppar min ogilla-lista, är att det tydligen fanns ett program som hette typ Funniest homevideo and pets. Vad fan, kan det bli tråkigare eller? Skojiga klipp med djur är ju inte skojigt nånstans...

Däremot nåt som inte är med på den listan, är att jag har börjat titta igen på en gammal serie som kom 1999/2000. Nämligen höjdarserien Queer as folk. Den handlar om 3 homosexuella killar som partar loss i England. Kalasbra serie faktiskt, men jag måste ärligt säga att jag hade glömt av att den är ganska så vulgär. Så det är inget för pryda..

tisdag 19 januari 2010

Jobbig start..

Denna veckan har startat sådär om jag ska vara ärlig. Det har varit sånna dagar som gör att jag ångrar vad jag jobbar med. Just nu hade jag nog helst velat sitta på ett kontor och bara ha hand om papper och annat som inte är människor. Hela mitt hjärta är dessa dagar upptaget av en viss person, som har haft en väldigt jobbig start på sin vecka. En av mina elever, som jag tyvärr inte kan skriva om här men som jag verkligen hoppas får en bättre avslutning på veckan..

Nu hoppas jag på att veckan blir betydligt bättre och att allt blir bra snart.. Så att jag kan sluta ångra mitt val av arbete, för som alla vet så älskar jag mitt jobb. Bara att ibland är det så jäkla tufft...

söndag 17 januari 2010

Dagens filmklubb

Idag har filmklubben avverkat två ganska skumma filmer. Vi tittade först på The man who stares at goats och den var ganska konstig. Jag kan inte riktigt säga att jag förstod den filmen så bra. Men sen tittade vi på en till film och den förstod jag ännu mindre. Dagens andra film var A serious man och jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den. Ingen av oss förstod den och vi diskuterade att man kanske skulle ha läst filmvetenskap för att förstå den bättre. Men om nån av er har sett den och har något bra att säga om den, så hör gärna av er till någon i filmklubben..

Alex hade hämtat ut filmklubbens biljetter till Filmfestivalen.. (eller det är ju inte bara till oss i filmklubben..)

lördag 16 januari 2010

Fredagskväll..

Igår var jag och Petter på Casa Nostra och åt. Det var himla smarrigt. Jag kände att det var dags för oss att gå ut och äta, då det var alldeles för längesen vi gjorde det. På sista tiden har vi köpt hem mat och ätit hemma. Vi har låtit maten komma till oss men nu är det dags att vi kommer till maten lite oftare har jag bestämt.

Efter maten gick vi till Henriksberg där det dracks en del vin och en liten hot shots lyckades också slinka ner. Det blev en himlans trevlig kväll..

Bröderna hade nog ringt varandra innan och bestämt vad de skulle ha på sig för kläder


Mys

Men vad hände här liksom? Väntar ni inte på mig?

Ola var nyklippt

Gårdagens diskussion..

På fredagar har jag lektion med en fjärdeklass och just denna klassen bukar ofta ha mycket intressant att diskutera.

Igår gick snacket såhär: (Lady Gaga spelas på radion)

Pojke: Usch, Lady Gaga är så himla äcklig tycker jag. Hon ser alltid så läskig ut.
Flicka: Ja, hon är verkligen jätteäcklig.
Jag: Varför är hon äcklig tycker ni?
Flicka: Hon har alltid så lätta kläder på sig, därför är hon äcklig..
Pojke: Ja, jag håller med. Hon har lätta kläder och jag blir liksom rädd för henne. En gång stod hon i en dusch och var naken, så man såg hennes rumpa.
Jag: Om du är rädd för henne, är det så att du typ får mardrömmar om Lady Gaga då?
Pojke: Nästan..

Ja, man kan ju ha olika åsikter om damen i fråga. När jag senare pratade med några killar i 9:an om Lady Gaga så var jag tvungen att fråga om dom tyckte att hon är äcklig för att hon är lättklädd. Den ena killen tittade på mig som om jag vore helt dum i huvudet och svarade Äckligt, Nej, snarare sexigt..

fredag 15 januari 2010

Trevlig helg på er..

Jag vill önska er alla en trevlig helg. Hoppas att ni får det super-duper bra.. Nu sladdar jag och Petter ut på Linnégatan för att äta mat och sen drar vi en sväng till Henriksberg.

Men imorgon är det dags för mig att gå upp tidigt, för att hjälpa till på ännu en flytt..

Men ha en fin fredag nu alla söta..

torsdag 14 januari 2010

Fredag it is, alldeles snart..

Ja, snart är det den där dagen i veckan som är så jäklans bra. Japp, fredag it is, alldeles snart.. Det har varit en helt okej vecka, men även en ledsam vecka. Det var begravning i tisdags för min farfar och det var väldigt ledsamt, men det var även väldigt fint. Men jäklar vad det är ledsamt...

I torsdags åkte min kära Hanna Jos till Australien och ska vara där i en månad och det är himlans tråkigt..

Men idag ringde min andra Hanna från Guana för att säga hej och beklaga sorgen och det var väldigt fint av henne måste jag säga.. Då blev jag glad.

Men imorgon är det som sagt fredag och jag tänkte bjuda Petter på restaurang faktiskt, så det hoppas jag blir bra. Sen är det ännu en flytt på lördag som gäller... När ska alla människor i min närheten stanna i sina hem? Varför måste man flytta hela tiden, kan man fråga sig...

onsdag 13 januari 2010

Originalet är ändå alltid bäst...

Igår tittade jag på filmen Fame, alltså den nya versionen. Och jag blev faktiskt ganska så besviken för den var inte så jättebra. Jag är ett gammalt Fame-fans ska ni veta, när jag var liten älskade jag Fame och när jag gick på högstadiet så skyndade jag mig hem från skolan varje dag för att se på reprisen av den gamla serien.

Så nu hade jag höga förväntningar på nya filmen. Men det kanske i och för sig var väntat, att det inte skulle vara någon höjdare. Det är ju svårt att toppa med en sån bra originalserie och film..

Spontandans och sång när det är som bäst

"You´ve got big dreams?
You want fame?
Well, fame cost. And right here is where
you start paying- in sweat"

måndag 11 januari 2010

Måndagsbarn..

Idag har jag varit riktigt trött alltså. Det märktes att det var ett tag sen jag jobbat och haft lektioner. Det var himla kul att träffa alla kids idag, men jag blev verkligen sjukt trött.

Så det passade mig alldeles utmärkt att ligga i soffan och titta på Bollibompa hela kvällen med Maja.

söndag 10 januari 2010

Hundrädd, jag??

Igår var vi hemma hos Ola och han var hundvakt åt Elton. Jag var inte helt bekväm med både en rottweiler och en amstaff som sprang runt mig.. Men det gick ändå helt okej ska jag säga er.

Me and the dogs.. Nästan bästisar nu..

lördag 9 januari 2010

Stort problem..

Jag har ett problem som bara blir större och större. Och det är att jag inte har något badkar och det är faktiskt ett stort problem för mig. Jag tänker på badkar flera gånger om dagen och längtar efter ett bad. När det är så kallt ute så är det ju så att man måste bada för att bli varm, men här hemma kan man inte det. Petter säger att det funkar lika bra med en varm dusch men det kan jag säga er att det gör det inte alls. Det är verkligen inte samma sak och man blir inte alls lika varm.

Men det värsta är ju att jag inte vet hur jag ska lösa mitt problem, för nu är det ju så att hur mycket jag än vill så kommer vi ändå inte skaffa ett badkar till Plantage.. Det vet jag..

När man har varit på en kall promenad i Slottis som vi var idag, då behöver man ett bad för att bli varm igen. Och i och med att jag inte har något badkar, så kommer väl jag vara kall hela helgen och hela veckan som kommer kanske.

torsdag 7 januari 2010

Inga problem alls..

Om det nu är någon som varit orolig eller kanske nyfiken över hur det gick för mig imorse, så ska jag säga er att det var inga problem alls faktiskt. När klockan ringde 06:40 (ja, jag hade sett till att jag kunde åka med min kollega till skolan och fick då 25 minuter sovmorgon) så var det inte så jobbigt att gå upp.

Och när jag väl kom till jobbet och träffade mina kollegor så kändes det helt okej. Inga kids är på plats än och det är lite, lite synd. På ett sätt hade det nog känts ganska fint att få träffa min nia och bara ha lite klassgemenskap, men det får allt vänta tills på måndag. Då ska jag stå och välkomna mina kära elever och vara superpigg och glad..

Men idag var som sagt en ganska bra dag och jag kände att man kom in i de gamla banorna igen. Det första man fick göra var att bli sur på vaktis för att han inte hade skottat på skolgården. Så det var snackisen idag, varför har inte vaktis varit uppe hela natten och skottat så att vi ska slippa pulsa i snön? Ja, det kan man fråga sig.. Man kan ju hoppas att han har jobbat hela eftermiddagen så att det kan bli en helt ny snackis imorgon. Väldigt vad det är halt på skolgården kan det kanske kunna bli, varför har inte vaktis sandat ordentligt? Den tror jag på..

onsdag 6 januari 2010

Inte riktigt som jag tänkt mig..

Idag hade jag tänkt att gå upp ganska tidigt för att försöka komma in i det där med att gå upp tidigt igen. Men när klockan är 9 så tänkte jag att det jag kunde blunda lite, lite till. Bara några minuter så går jag upp sen. Men det blev ganska många minutrar för jag gick inte upp förrän vid 11 tiden. Detta känns inte bra alltså, för jag undrar verkligen hur det ska gå imorgon. Tänk om jag försover mig för första gången i mitt liv imorgon? Eller så kanske jag bara studsar upp och känner mig pigg som sjutton, det tror jag på.

Idag blir det att hänga på Pillan till stan och NK. Jag skulle ju egentligen inte till stan någon mer gång, men idag fick det bli ett litet undantag. Jag ska i alla fall inte handla nåt idag, det ska jag i alla fall försöka hålla... Inga fler undantag här inte.. eller?

måndag 4 januari 2010

Efterlängtad fika..

Idag har jag ännu en gång på detta jullov varit i stan. Jag har ta mig sjutton nog varit i stan nästan varje dag detta lov, men idag handlade jag i alla fall inte nåt. Nu har jag lovat mig själv att jag ska inte handla nåt på länge eller på ett tag i alla fall.

Men idag hängde jag med Hanna Jos och jag har inte träffat henne på superlänge. Hon har hängt i England under jul och haft besök och grejer så det var längesen vi sågs. Så idag var det så trevligt att ses så vi var tvungna att gå och fika 2 gånger på den tiden vi sågs. Vi hade massor att prata om och nästa vecka åker hon på sin 30 årsresa till Australien och ska var borta en månad, så då är det nog bäst att vi träffas och fikar flera gånger till denna veckan..

Idag började den där jobbångesten komma krypandes ska ni veta. Men efter att jag hade diskuterat detta med Hanna så kom jag fram till att det är ju inte själva jobbet jag har ångest över utan det där, att jag måste gå upp så himla tidigt på morgonen. Men nu har jag 2 sovmorgnar kvar innan klockan kommer ringa 06:15, så det är bara att passa på att njuta..

söndag 3 januari 2010

Nya skor

Igår köpte jag nya skor. Egentligen var dom lite för dyra för mig, men jag ville så gärna ha dom så jag slog till. Det är väl klart att jag är värd ett par nya skor. Men alltid när jag köpt något lite dyrare så känner jag lite ångest för att jag gjort slut på massa pengar. Men idag var jag ute och gick i mina nya skor och jag kände mig verkligen nöjd och när jag gick av spårvagnen här utanför så gick det även av en alkis. Och när vi båda kommit av, kom han fram till mig och sa att han hade tittat på mina skor på spårvagnen och tyckt att dom var så snygga. Han sa också att han brukade inte köpa saker till sig själv så ofta men att han gärna tittade på snygga saker och han hade fastnat för mina skor. Tack så mycket svarade jag och traskade hemåt nöjd som bara den.

Så nu är all min ångest borta och jag känner mig bara sjukt nöjd över mina skor. Och är det så att alkisarna på Linnégatan uppmärksammar mina skor, då fan är det ett par bra skor alltid.

lördag 2 januari 2010

Where the wild things are

Förra året startade jag med att se en av mina blivande favoritfilmer, The wrestler. Den filmen berörde verkligen mig och jag listar den som en av mina favoriter.

Igår såg vi på filmen Where the wild things are och den var bara så himlans bra. Det är ny film som är gjord från boken Vildingarnas land. Kommer ni ihåg att ni läste den boken när ni var små? Jättebra bok och massa fina bilder. Nu har alltså denna bok blivit film och Petter har pratat om denna hela hösten och längtat till den kommit och igår fick vi äntligen se den och det blev kalas.
2010 ser ut att bli ett fint filmår med en sådan bra start..


Så söt, så söt

Originalet

fredag 1 januari 2010

Nyårsafton i bilder

Redo som tusan för att fira nyår

Noah tycker som jag, att det inte är så viktigt med snittar

Fint ska det va, när de andra avnjuter löjromssnittar tar jag mig hellre en ostmacka

Kvällens kockar

Kvällens smarriga huvudrätt, sjötunga och pommes duchesse

Middagen är serverad

Skumpa och fyrverkerier på 12 slaget

Natten avslutades med att J och P åkte hem till Ola och Stella för att en gång till skåla in det nya året

Mitt 2009

Idag känner jag mig inte purfräsch direkt, men jag tänkte sammanfatta mitt år.

Året startade bra och ganska snart på det nya året kom Stella in i mitt liv eller mest i Ola och Junettes liv. Men den hunden har allt en stor plats i mitt hjärta fast jag aldrig trodde att det skulle finnas plats för en hund där.

I februari föddes lilla Noah som jag nu är gudmor åt. Han fick oxå en stor plats i mitt hjärta.

Det var sedan dags för schlagerperioden att dra igång och äntligen fick jag gå och se en delfinal live. Detta var stort för mig, då jag velat se på Melodifestivalen sen jag var typ 7 år, så äntligen fick jag vara på plats. Jag och Hanna Jos satt bänkade med ett par glas vitt och bara njöt av att vara med på riktigt..

Våren var himla bra och det var finfint när det väl blev sommar. Vi startade sommaren md en riktig höjdarfest på Midsommarafton på Orust. Jag skulle vilja tippa den festen som bästa festen genom tiderna.

När det blev juli åkte jag och Petter på våran fantastiska resa i Asien. Jag är så fruktansvärt glad för att han lyckades övertala mig till att åka. Det var en väldigt bra resa där jag fick se så otroligt mycket vackra saker och vara med om massa spännande saker och jag handlade massor av vackra sjalar i alla dess färger. Och vi körde en ny blogg, jocpiasien och jag tror att även den bloggen blev succé.

Hösten var bra och jag och Pillan drog till Stockholm en helg och tittade på Coldplay och hängde hos kära Hanna och det var så himla bra. Annars flöt hösten på och jag inhandlade väldigt många tights, för det behövs alltid ett par bra tights.

Vintern kom och för en gång skull så var det snö på julafton (eller i alla fall dagen innan). Och man får inte glömma den ack så viktiga resan till Fredrikshamn på jullovet, som nu har blivit en årlig tradition.

Farfar fick träffa min farmor igen den 28.e december.