måndag 30 november 2009

Skumtomtar har väl ingen laxerande effekt???

Idag har det varit en fin dag.. Jag känner mig laddad för de sista veckorna innan det blir jullov. Adventsstjärnor är på plats och man får nu dricka hur mycket glögg man vill och äta så många skumtomtar man vill. Igår var det en himla trevlig tillställning här hemma. Tack alla ni som tittade förbi.. Det kändes som om vi har gått loss mer på glöggen tidigare år, men det gick åt ett par liter i går ändå så det ska man väl vara nöjd över.. Ett par påsar skumtomtar gick också åt.

Ikväll blir det att kika på Ullared och imorgon blir det även att besöka detta paradis. Imorgon har vi studiedag, då jag först ska arbeta hemma och på eftermiddagen bär det av till Ullared med en kollega och Junette. Jag håller även på att skriva på en liten handlingslista just nu, bara nödvändiga saker ska inhandlas. Det lovar jag er..

Enda bilden som fanns i min kamera från adventsfirandet igår, men det är ju inte fy skam

lördag 28 november 2009

Och så var det fredagsvin..

Petter och Ola sprang på en hyllning till Karin

Bishops..

Hoppsan....

Martin fick den mest bekväma platsen

fredag 27 november 2009

Obehagligt..

Idag tyckte NO-lärarna på min skola att det var en bra idé att ta dit en slaktad gris. Det var visst öppet hus i NO-salen och där inne kunde man gå in och titta på grisen. Det här var nåt av det obehagligaste jag sett ska jag säga er och det stank i hela skolan. Jag vågade in gå in i rummet utan jag tittade bara in lite men det räckte. De skulle tydligen gå igenom lungor och grejer med eleverna, men när jag gick i skolan så hade vi inte en hel jäkla gris i alla fall.

Jag tror att våra stackars elever kommer få traumatiska minnen från sin skolgång efter den här dagen. Alla små knattar på skolan var ju så nyfikna så dom var ju tvungna att titta in i salen men sen sprang dom gråtandes därifrån. Jag hade en liten tjej som inte vågade gå in i entrén för att grisen var på övervåningen, jag fick stå ute och trösta henne och övertala henne att gå in för hon skulle ha lektion med mig. Så till slut traskade vi in i entrén och vi båda höll för näsan och låtsas att det inte alls fanns en död gris på övervåningen...

torsdag 26 november 2009

Torsdagsvin..

Idag blev det två glas torsdagsvin med mina fina basgrupps-tjejer Frida och Annika. Tänk att det är fyra år sedan vi satt varje dag och kämpade och slet med vårat examensarbete..

Dialog på Plantage

Petter: Men Jenny, ska du iväg nu så kan ju inte du vara med och skruva ihop den nya hallmöbeln?
Jenny: Du ska väl inte skruva ihop några möbler. Du ska ju stå i köket och laga mat.
Petter: Mansdiskriminering!
Jenny: Men Petter, du vet ju att i våran familj så skruvar jag ihop grejer och du står i köket och lagar mat. Ställ dig framför spisen nu och laga mat! Så skruvar jag ihop möbeln när jag kommer hem.
Petter: Mansdiskriminering, mansdiskriminering, mansdiskriminering....

tisdag 24 november 2009

På g igen

Japp, då känner jag mig bra igen. Det behövdes bara bli tisdag för att jag skulle känna mig betydligt bättre ska jag säga er. Inte alls ont i armen idag, så det är fina fisken..

Idag har jag fått en ny kollega kan man säga. Min andra vikarie som är en 68 årig pensionär är på semester i 3 veckor och nu ska jag då ha en vikarie som jobbat på skolan tidigare. Och efter en lektion var jag helt slut och min stora fråga är, hur fan ska jag klara av 3 veckor? Jag har fått höra hur jäkla bra han är och att allt har blivit sämre hos oss sen han slutade och att så och så ska man inte göra för det gör vi inte här. Och vi har alltid gjort så här och det är bäst. Vad fan, vill jag bara skrika.. Nu är det jag som bestämmer.. Men det vågar jag så klart inte utan jag lyssnar och nickar. Men frågan är om jag pallar tre veckor alltså? Kommer jag fortfarande nicka och lyssna? Jobbigare människa får man leta efter ska jag säga er alla.

måndag 23 november 2009

Ingen bra måndag

Nej, det är det faktiskt inte alls. Jag har ont i min arm och sen har jag känt mig jäkligt hängig och mått illa hela dagen. Inte alls bra och sen hade jag ett viktigt möte med en förälder på eftermiddagen så jag kunde inte gå hem heller. Men nu blir det Ullared och sen är det nog dags att gå och lägga mig. Jag har verkligen inte tid att vara dålig, så jag hoppas på att känna mig pigg och bättre imorgon.

söndag 22 november 2009

Gråaste söndagen ever

Idag har jag legat i soffan hela dagen hittills. Min ursprungliga plan var att jag skulle ut på en långpromenad idag. Men den planen sprack ganska tidigt imorse. Jag skyller på att jag känner mig lite trött och hängig efter sprutan igår och att det är världens tråkigaste väder ute.

Det har varit bra grejer att titta på tv denna söndag i alla fall. Jag startade med Idol reprisen i och med att jag var ute på galej i fredags och missade programmet. Sen har jag tittat på Sex and the city filmen igen och jag grät en hel del idag med. Nu kommer höjdarfilmen 27 dresses på Canal+ som jag tänkte kolla på. Jag tror att Alex känner sig väldigt ledsen för att han missar dagens förfilm. 27 dresses med Malin Åkerman är ju allas favorit...

Lördagshäng med favorit-systrarna

Denna helgen hade jag tänkt att jag skulle följa med Petter till Orust, men sen kom jag ihåg att Göteborg skulle få finbesök av Hanna så det var bara att stanna hemma. Vi hade en riktigt kalasdag igår och det var så fint att hänga med Hanna, Emma och Noah hela dagen och kvällen.

Vi startade dagen med lite vaccination

Aj...

Lite rädd var jag kanske.. nej..

Noah fick hänga med sina favorit-tjejer hela dagen

Innan vi åkte ner på stan var det läge att äta lite

torsdag 19 november 2009

The hills

Idag har jag sett på ett gäng avsnitt av The hills. Jag kände verkligen hur mycket jag har saknat denna serie. Och nu när jag har sett ett par nya avsnitt så känner jag även att jag saknar Lauren. Varför är inte hon med i den senaste säsongen? Det har däremot kommit en ny bitch, Kristin.

Men det är fortfarande bra, jäkligt bra. Och jag har även tittat på ett par avsnitt av The City och det är också jäkligt bra ska jag säga er.

Kristin, den nya bitchen

Den outfiten som Spencer har på sig här är inte okej alltså. Något av det fulaste jag sett faktiskt..

onsdag 18 november 2009

Hemma

Man vet att man känner sig hemma på sin gata, när man får krita en pizza hos pizzabagaren på gatan. Idag när jag skulle köpa pizza hade pizzabagaren ingen växel så han tyckte att jag kunde betala en annan gång. Ingen stress sa han, vi tar det en annan dag. Det var ett riktigt tecken på att jag känner mig hemma här.

Jag har fan saknat gemenskapen jag hade med pizzabagaren på Radiotorget och det är faktiskt viktigt att ha en bra kontakt med sin pizzabagare. Speciellt om man äter så mycket pizza som jag gör. Men det har tagit mig två år dit jag är idag, där min pizzaman redan ställt fram stark sås till Petter när jag ringer (för att han känt igen min röst och för att han tycker att man ska vara extra snäll mot tjejer) och att jag nu kan betala min pizza nästa gång. På Radiotorget kunde jag bara ringa och säga, det är grannen och så visste han vilken pizza jag skulle ha. Hanna Jos kunde göra samma sak och ni kan ju fatta vilken uppståndelse det blev när hon en dag ändrade sin Capriccosa till en Mexicana.

tisdag 17 november 2009

En helt vanlig tisdag

Idag låg det ingen avi här hemma och väntade på mig men jag är lika glad för det. Min vinst kommer jag leva länge på. Idag har det varit en helt vanlig tisdag men ändå lite ovanlig. Det har varit många kids som vaccinerat sig idag i skolan. Och detta har inträffat i flera klasser under mina lektioner idag. Så idag har jag fått hålla handen på både 14 åriga tjejer och killar. Det är ju inte illa att man vill ha med sig fröken in till skolsyster och vill hålla handen.

Det var speciellt en tjej i 8an som var himla rädd och var jätteledsen. Jag fick stå och peppa och trösta henne jättelänge innan hon vågade sig in till syster. När vi stod utanför syster och pratade och hon hängde lite på mig så var det en annan kille från den klassen som frågade mig om jag hade barn. Nej, det har jag ej svarade jag. Och då fortsätter han och säger: Vilken bra mamma du kommer bli någon gång. Du passar så himla bra som mamma. Man känner sig liksom trygg med dig och du är så snäll. Oj, vad glad jag blev ska jag säga er. Jag blev väldigt rörd och tyckte att det kan ha varit det finaste någon elev har sagt till mig någonsin.

Till slut fick tjejen sin spruta och hon tackade mig och kramade mig efteråt och jag jag fick den där känslan som jag får då och då. Att jag faktiskt har världens bästa jobb...

måndag 16 november 2009

Jihooooooooooo..

Jag är så jäkla glad idag.. För ett bra tag sen var jag med i en tävling där jag ville vinna en klänning. Jag rimmade lite och jag vann ingen klänning. Däremot gick jag vidare i tävlingen och jag kunde vinna en resa värd 10 000kr. Jag rimmade lite till med hjälp av min kära mor och jag hörde inte nåt. Såklart att jag inte hade vunnit tänkte jag. Men det var ju ändå bra att jag hade varit en av tio som gick vidare på mitt första rim. Men idag när jag kommer hem från jobbet ligger det en avi om att jag ska hämta ut nåt på posten.

Jag funderade länge och kom inte på vad det kunde vara. Jag vet ju att jag inte har köpt nåt på internet och jag vet att jag inte har gjort det på fyllan heller. Och när jag hämtar ut brevet och öppnar det så ser jag att jag har vunnit ett presentkort på 10 000kr på Resia...

Jag är så sjukt glad och kan inte riktigt fatta att jag har vunnit... Ibland har man visst tur ändå..

söndag 15 november 2009

Poesifinal..

Idag var det dags för lite poesi igen. Den stora poesifinalen ägde rum idag. Jag var såklart på plats för att heja på Ida. Hon var grym som fan men tyvärr var nog juryn mutad eller nåt för hon gick inte vidare. Men grym, det var hon allt. Frågan är om jag kommer gå på poesi till våren igen. Det är faktiskt himla trevligt att lyssna på lite poesi på söndagskvällen.

Men nästa söndag får vi nog slå till på en riktig höjdar filmkväll, för nu har det varit två söndagar utan film. Så nu får vi bättra oss.

Igår var jag ju hemma hos Hanna Is och det var trevligt. Så jag måste säg att jag har haft en himla trevlig och ganska så lugn helg. Jag hoppas att kommande vecka också blir ganska lugn.

lördag 14 november 2009

Häng på Åhlens

Idag träffade jag Emma och Noah i stan och vi skulle fika lite. Vi var ju inte direkt ensamma i stan så det var inte lätt att hitta någon plats på nåt café. Men till slut hamnade vi på Åhlens för där finns det ju alltid plats. Det är lätt att fastna i sofforna där och det gjorde vi även idag.

Snart ska jag iväg till Hanna Is där vi ska fira hennes födelsedag lite. Hon fyllde år i september så vi är lite sena kan man tycka. Men bättre sent än aldrig som man säger.

Så himla fina

Lite gudmorsmys är aldrig fel

Finaste killen

fredag 13 november 2009

Vill ha..

Idag efter jobbet gick jag en sväng på stan med Hanna och jag såg så många tights som jag ville köpa. I varje affär jag gick in så såg jag tights jag ville köpa. Så nu har jag gjort en lång tights-lista. Synd bara att jag inte har råd att köpa alla tights jag vill ha. Som alltid när jag och Hanna går på stan så pratar vi om man skulle kunna hitta lite pengar som man kan köpa kläder för. Men som alla andra gånger så hittade vi inte en krona. Trist att man aldrig kan få ha lite flyt.

En annan dum sak som hänt idag var att när jag tittade på min kära stegräknare vid lunch så stod den på oooooo.. Katastrof kände jag direkt, då jag förstod att jag missat massa steg idag. När nåt sånt här händer så tycker jag att jag skulle kunna få plussa på ett par steg (jag vet ju hur många steg jag brukar ha på en förmiddag). Eller är det fusk att göra så tro?

I natt kommer jag troligtvis drömma om tights i alla dess färger. Men snart är det jul och jag kanske ska önska mig tights i julklapp från alla..

Ha en fin fredag allesammans..

torsdag 12 november 2009

Tick, tack..

Tiden går så jäkla snabbt och det är väl bra det. Allt som gör att det snart är jul är bra tycker jag. Ikväll är det dags för mig att baka, imorgon är det min tur att ha fredagsfika. Jag har bestämt mig för kärleksmums för det är ju alltid gott.

Denna veckan har det inte hänt så mycket faktiskt. Igår var jag med Pillan när hon slog till på en Iphone. Jag blev sjukt sugen på en själv, men det blir inget köp för mig för jag har så lång tid kvar på min nuvarande telefon. Men jag har aldrig känt mig sugen på en Iphone förrän igår.. Men, men det får väl bli som med Aqua limone tröjorna när jag var liten. När alla redan har haft grejen i flera år, då är det dags för mig att slå till på en. När jag var liten ville jag gärna ha en Aqua limone tröja och min kära syster hade en. Men jag fick ingen utan jag fick ärva Ninas tröja efter ett par år. Jag använde den flitigt då, även om jag var helt ute för alla andra hade börjat använda sina tröjor på gympan och det var ju ett tecken på att de typ var ute.. Men jag var glad ändå och traskade runt i Ninas gamla blåa Aqua limone tröja.

Så om några år kanske jag kan ärva Pillans Iphone.. eller jag vet inte..

tisdag 10 november 2009

Kan det vara nåt positivt med en "mancave"?

Ja, vad tror ni? Idag känner jag spontant att det hade varit bra om vi hade haft en mancave här hemma. Eller kanske inte en riktig mancave utan mer ett litet spelrum. För idag har Petter tydligen köpt sig ett nytt spel till X-boxen. Jag tyckte att det var helt onödigt att köpa detta spel idag, sådär mitt i månaden. Men Petter förklarade ingående att han skulle bli totalt utmobbad på hans jobb om han inte köpte det idag. Hans jobbarkompisar skulle bilda lag och grejer utan honom och han skulle inte få vara med i nåt lag om han väntade med att köpa spelet senare. Och det hade ju varit en katstrof, det förstår väl alla så det var bara för honom att slå till idag.

Men nu har han sagt att han ska spela detta spel i stort sett hela veckan och hela helgen som kommer. Och då tycker jag att det hade varit bra att låsa in honom i ett spelrum eller nåt sånt. Det bli ju skit-tråkigt och obekvämt för mig om jag måste sitta på kontorsstolen i arbetsrummet och titta på de serier jag vill se på denna veckan. Och tänk vad tråkigt det blir för mig på fredag och sitta där inne och se på Idol. Det kommer jag aldrig gå med på, det kanske funkar att ställa in X-boxen där inne istället. Men Petter har ju i och för sig en tanke om att det behövs en betydligt större tv i kommande spelrum/mancave.. Spänningen är olidlig idag, hur många minutrar tar det innan Petter frågar om jag kan gå in och titta på tv i arbetsrummet, så att han kan spela ute i vardagsrummet?

söndag 8 november 2009

Petters nya idol..

Petter har fått sig en ny idol idag och har börjat intressera sig för NFL. Och som vi alla vet, när Petter går in för nåt då gör han det på riktigt. Så nu har vi diskuterat här hemma om Petter kanske ska börja spela amerikansk fotboll. Jag röstar på det då jag tror att detta kommer vara en bra sport för Petter och han kommer säkert vara jäkligt het.

Likheten är slående eller vad säger ni?



Vill vara kreativ idag..

Idag har jag varit väldigt sugen på att sy två klänningar som jag har ritat. Men det är ju så jäkla typsikt att jag inte har något tyg som jag vill använda här hemma. Och jag har varit alldeles för lat för att ta mig till någon tygaffär och sen är det ju faktiskt så att det inte finns så många tygaffärer öppna på söndagar. Det är lite trist när jag känner för att vara kreativ och sy och så har jag inte grejerna hemma. Men, men jag får väl inhandla lite tyg i veckan som jag kan ha här hemma om jag känner för att vara kreativ snart igen..

Ikväll är det middag hos Sven och det ska bli himla trevligt men jag vet inte alls hur det blir med våran filmkväll. Det här med fars dag ställer till det för filmklubben. Frågan är om vi hinner se en film efter kvällens middag? Eller blir det film en annan kväll denna veckan kanske? Kan man verkligen lägga söndagsfilmen på en vanlig vardag? Jag är skeptisk alltså, men jag vet inte..

Pappas dag..

Idag vill jag passa på att gratta min pappa på fars dag.. Grattis till världens bästa pappa..

lördag 7 november 2009

Fiskelördag

Idag var vi på utflykt till Norra långvattnet. Jag tänkte att det kunde bli bra med en promenad och lite steg för mig. Petter och Sven var sugna på att fiska lite.. Det blev nästan lite för mycket skogspromenad för min smak idag. Det var några gånger jag var farligt nära att ramla i vattnet och ramla på något berg.. Men Sven var väldigt glad över sin fisk..


Ola blickar ut över fiskarna

Storfiskaren Petter

Jag hängde bara med för promenadens skull och sällskapet såklart

Den enda riktiga storfiskaren idag

fredag 6 november 2009

Fredagsmys..

Hela dagen har jag varit riktigt glad att det är fredag. Efter en helt okej vecka är det ändå jäkligt skönt att det är helg igen.. Nedräkningen till jullovet har börjat kan jag meddela, 6 veckor kvar..

Idag när jag hade sista lektionen med min 9:a pratade vi om födelsedagar och vi pratade om att jag fyller 30 år nästa år. Och då brister en av tjejerna ut, Jenny vi måste fixa en 30års fest för dig.. Vi kan hyra en lokal och så har hela klassen fest för dig.. Resten av klassen som satt med och lyssnade tyckte att det var en lysande idé..
Ja, jag vet inte svarade jag. Ni behöver ju inte fixa en fest till mig, väldigt gulligt tänkt men det behöver ni ju inte.. Jo, jo det vill vi svarade dom..

Detta var ju väldigt gulligt måste jag ju säga men jag känner mig ju himla skeptisk över det. Nu kommer dom säkert inte fixa en fest, ibland är det ju mycket snack.. Men jag vet ju inte om det hade blivit en sån rolig fest, jag och 23 femtonåringar.. Men dom är väl för goa och när jag tänker på att de snart ska sluta så känner jag ju mig ledsen.. Jag kommer sakna dessa 15 åringar så mycket. Det är ju ändå min första klass som jag är klassföreståndare för och det är ju väldigt speciellt.. Men om jag vill gå på fest med dom, det vete sjutton....

Ikväll blir det Idolmys och Ciceropizza här hemma med Emma-pemma. Det kändes som om det var himla längesen vi sågs.. Ha en fin fredag allesammans...

onsdag 4 november 2009

Så jäkla mörkt..

Ja, nu är det så jäkla mörkt hela tiden.. Jag längtar så himla mycket efter advent och advents-stjärnor. Jag vill så gärna hänga upp mina vackra stjärnor. Men om några veckor är det dags och det är även dags att börja dricka glögg. Gud, vad jag har jag sett fram emot att börja dricka glögg. i år tycker jag att jag och Petter har varit speciellt duktiga, då vi inte har tjuvsmakat på glöggn än. I och med at vi har en 09:a här hemma så är det nog bara en tidsfråga innan vi öppnar den..

Årets glögg har ju smaken clementin och det ska bli spännande att smaka den.. Vilka tror att vi kommer kunna hålla oss till 1:a advent med att öppna våran flaska?


Fin i år igen

måndag 2 november 2009

Måndagsbio

Idag har jag varit sjukt trött alltså. Jag har både sett ut och gått runt som en zombie. Men efter jobbet idag träffade jag Junette och vi gick på en liten måndagsbio. Vi såg The ugly truth och den var faktiskt riktigt rolig. Så det blev en riktigt bra måndag och nu är det Ullared som gäller på femman. Jag försöker få Petter att bli sugen på att åka dit och försöker få honom att inse vilket paradis det är. Men det verkar vara svårt..

Riktigt rolig faktisk

Kalas och fotboll

Igår började min söndag med att jag insåg att vi inte hade något presentpapper här hemma. Klockan 9 insåg jag detta och halv 12 skulle jag vara på 8 års kalas hos Maja. Ja, då var det bara att gilla läget så jag fick gå upp och sy en liten Maja-väska som jag kunde lägga paketen i. Att pallra mig ner till hemköp och köpa mig en rulle var aldrig något alternativ.

När det sen var dags för själva kalaset så skulle jag samla ihop alla barn och föräldrar nere i trappuppgången, för det skulle bli en överraskning för Maja. Halva gänget tar hissen upp först och jag och 3 barn och 4 andra vuxna åker upp i nästa vända. Det jobbiga här är att hissen stannar emellan två våningar. Lite jobbig situation ska jag säga er. Barnen började få panik och börja gråta och vi alla började bli rejält svettiga. Det var bara att försöka lätta upp stämningen så gott det gick. Efter ca 20 minuter kommer asistans och hissen börjar röra på sig igen. Det blev alltså en ganska spännande start på kalaset..

Efter kalaset gick vi till Henriksberg och kollade på matchen och det är väl ingen idé att skriva nåt om det..