tisdag 30 december 2008

Mitt 2008

Ja, då är detta året snart slut. Jag tänkte att det skulle passa bra med en liten sammanfattning av mitt 2008.

Året började med att vi bodde in oss i våran lägenhet som jag bara älskar så mycket. Under våren så fick jag ett nytt jobb och det är jag väldigt glad för. Det blev verkligen så bra som jag ville att det skulle bli. Under våren planerades det också för fullt för att få ihop Pillans möhippa, som blev riktigt lyckad..

Sommaren kom och det var dags att åka på våran fantastiska resa i Europa och bloggen jochpieuropa blev en succé som jag sedan fortsatte med själv här. Sen var det dags att vara Pillans brudtärna på bröllopet. Lätt hysteriskt men kul..

Året avslutades med att julen spenderades i Lissabon.

Nu är det ju såklart så att det har hänt väldigt mycket mer saker under året och inte bara roliga saker heller. Men nu väljer jag att bara se på de positiva sakerna som hänt mig under året.

De mest positiva saken är väl ändå att jag slutade röka den 28.e juli.. Jag har rökt i många, många år och har haft svårt att sluta, men denna gången så bestämde jag mig att nu så.... Och nu 5 månader senare så ser det ut som om det här går vägen..

Vad kommer hända 2009 då? Det blir spännande att se, än så länge är det bara en sak jag vet och det är att jag ska axla rollen som brudtärna igen. Denna gången är det Darling som ska gifta sig. Det blir kul som fan.

Gott nytt år...
puss puss

söndag 28 december 2008

Lissabon del 3


Sista middagen med gänget


Hanna och Alex


Det var verkligen den bästa terassen


Bästa stunden på bästa terassen


Petter spelar golf

Lissabon del 2


Jag var inte purfräsch på denna utflykt...


Juldagen-utflykt


Dans efter maten


Tomten kommer


Julmiddagen

Våran vackra julgran

Lissabon del 1


Vinpaus på vårat trevliga hak med väldigt fina bord...


Vinpaus i den trevliga gallerian som hade öppet till midnatt

Jag och Hanna satte våra avtryck på stranden

Jag försöker se lugn ut

Slottet igen

Alex poserar vid slottet

Utflykten startas med en kaffe

Borta bra men hemma bäst..

Ja, nu är vi hemma på kära Plantage igen.. Det känns väldigt bra att vara hemma i våran kära lägenhet igen. Men det känns även lite sådär tomt som det ofta gör när man har varit borta och hängt med andra människor ett tag. Men det ska bli väldigt skönt att sova i min egna säng inatt..

Jag kan ju säga att jag är ganska sliten efter veckan som varit. (det är nästan så att man hade behövt en spa-vecka nu alltså). Det har alltså varit en väldigt intensiv vecka, men vi har haft väldigt kul. Ja, vad har vi gjort då? Mina dagar har nästan sett likadana ut varje dag, det har varit mycket strosa på stan och titta i affärer och ta en vin-paus då och då.

En dag var jag, Hanna och Alex på utflykt till ett jättevackert slott och en vacker strand. Det var en väldigt bra utflykt den dagen.

Julafton var en riktigt kalas-dag. Dock var det konstigt att fira julafton någon annanstans än hemma. Men vi fixade en riktigt bra julmiddag och efter middagen kom tomten. Det var för jäkla kul kan jag säga. Marcus var klockren som tomte.
Sen blev det VÄLDIGT mycket dans för mig och Hanna på natten, så det kunde inte bli annat än en riktig kalas jul..

Det har även blivit en hel del shopping för min del. Tre klänningar, ett par skor, en väska, några sjalar, lite smycken, några tights och världens finaste diadem. Så jag är nöjd kan jag meddela. Jag är lite missnöjd med att jag bara fick köpt ett sådant super-tjusigt diadem, men när jag hade bestämt mig för att köpa fler, så fanns de inte kvar. Så jag får vara nöjd med att jag fått ett iallafall..

Nu ska jag lägga upp lite bilder.

Puss puss

onsdag 24 december 2008

Julafton...

Ja, da sitter jag nu pa ett internetcafe i Lissabon. Det ar sol och varmt och skont. Det kanns dock lite konstigt att det ar julafton idag.

Tyvarr har det ju ej blivit nagra inlagg under veckan, men jag har ej haft tillgang till internet. Jag ska forsoka att fa in lite kort i slutet av veckan. Annars blir det nar jag kommer hem.

Vi har det iallafall bra har och det finns redan ett antal historier att beratta. Dock har jag ej tid med det nu, far bli en annan dag. Men jag kan saga att det har blivit ganska mycket billigt vin, en hel del bra shopping, mys vid slott och strand och en massa annat.

Men god jul igen och grattis till Pappsen som fyller ar idag.

Hors snart igen.. Puss puss

lördag 20 december 2008

God jul till er alla..

Nu är det snart dags för oss att åka. Om några timmar går planet och vi kommer fram till Lissabon inatt.

Jag och Petter har lyckats trycka ner våra saker i en resväska. Jag var väldigt skeptisk innan om det skulle gå, men vi lyckades, dock med nästan alla Petters kläder i hans handbagage. Det enda som inte fick plats var en burk med pepparkakor, men jag ska försöka se om jag får ner den i någon annans väska sen.

Jag ska göra mitt bästa för att hålla er uppdaterade här på bloggen. Men jag vet ju inte än hur det ser ut med internet och sånt. Så jag passar ändå på att önska er alla en riktigt god jul och tar hjälp av självaste Hasselhoff. Så god jul säger jag och Hoff..


puss puss

fredag 19 december 2008

Glad men börjar bli förkyld..

Nu är det jullov och jag känner mig väldigt glad. Idag fick jag min första julklapp som klasslärare. Det är en fin känsla ska jag säga. Jag har ju aldrig varit klasslärare innan så då har jag ju inte fått uppleva detta innan. Men mina kära åttonde klassare hade slagit till på julchoklad och julkaffe till sina två lärare.. Väldigt fint...

Kommun-julklappen var väl sådär. Helt okej. Ett frågespel fick vi och vi fick även 2 frallor imorse också. Skolan är ett bra ställe att jobba på när det vankas presenter och förmåner. Jag kände mig dock väldigt nöjd med mina frallor, både frukost och lunch kirrad. Dock kunde de ju bjudit på någon dryck kan man tycka. Men det fick vi fixa själva.

Nu är det tvätt, packning och stuff inför morgondagen som gäller och ikväll blir det familjemys. Jag börjar känna mig lite förkyld också, jag hoppas verkligen att det går över fort som fan..


puss puss

torsdag 18 december 2008

Trött, trött, trött..

Nu är jag väldigt trött och ska snart gå och lägga mig. Jag kom hem för ungefär en halv timma sen och det är alltid skumt att komma hem från jobbet och nästan direkt gå och sova. Jag har alltså varit på jobbet i 13 timmar idag. Ja, varför då kan man undra. Det var vinterkonsert och jag hade skrivit upp mig på att hjälpa till. Detta gjorde jag dock innan jag visste att denna veckan skulle bli ganska stressig... Men det var en riktigt bra konsert och jag var så stolt över eleverna.

Imorgon är sista dagen innan jullov. Men det blir en mysig, kort dag i skolan imorgon iallafall. Dagen börjas med personal-frukost (är väldigt spänd på kommun-julklappen som ska delas ut då) och sen blir det dansa kring granen med eleverna och dagen slutas med fika med min klass.

Sen är det hem och ha jullov i 2,5 veckor.... JIPPI!!!!!

Oj, jag glömde ju berätta om en viktig sak. Idag när vi höll på att plocka ihop efter konserten så sa en kollega: Jenny, ska du inte ta och sjunga lite, vi måste ju soundchecka inför morgondagen.
Jag svarade att jag inte var så sugen idag men då fortsatte han: Men jag har ju hört dig sjunga innan. Och då inflikar musikläraren (samma lärare som från nobel-festen): Och det gick ju riktigt bra sist du sjöng. Nu kan man tro att hon var ironisk, men så var inte fallet. Så jag tror bara att det är för alla att inse att jag är ganska bra..

puss och godnatt

tisdag 16 december 2008

Vad hände med Kevin egentligen?

Nu visas Bodyguard på kanal 5. Det är en riktig gammal kalas-film tycker jag och det var på den tiden som Kevin Costner var lite småhet och jag tyckte att han var en riktigt bra skådis. Men nu var det allt ett tag sen man såg nåt med honom. Han är nog inte så het längre heller tror jag.

Petter är fortfarande sjuk, så jag går bara runt och hoppas att han blir frisk snart. Inte kul om han fortfarande är sjuk när julresan påbörjas på lördag. Inte heler kul om det blir så att jag blir smittad och blir sjuk på resan. Sen är det ju även så att det är liksom så att hela systemet här hemma kraschar när Petter är sjuk. Det är ingen ordning på nåt, kan jag säga.

Idag har jag iallafall köpt klart alla julklappar. Jag tycker att det är bra jobbat av mig att jag fixade alla julklappar på en eftermiddag. Sen mötte jag upp Darling också, så det blev ett litet glas vin innan jag åkte hem. Så då kan man nästan säga att tisdagsvinet har kommit tillbaka... I januari kör vi på tisdagsvin varje vecka tycker jag, det får bli skärpning helt enkelt.

Nu ska jag titta på Kevin och Whitney...

puss puss

måndag 15 december 2008

5 dagar kvar..

Nu är det inte många dagar kvar tills vi åker. Det känns för himla skönt att det snart är jullov. Det är en del att göra i veckan bara, så jag känner mig lite stressig. Men det är bara att se framåt. Sen är det också en väldigt rolig vecka i skolan. Imorgon och på onsdag är det film-dagar. Så imorgon ska vi se på Patrik 1,5 och på onsdag ska vi se på This is England. Det ska bli kul.

Petter har blivit sjuk. Inte så bra. Ett tecken på att han är sjuk är att han pratar helt konstigt. Han verkar ha glömt av vem han bor med. Idag sa han att han ville att jag skulle göra Jennys goda, egna gulaschsoppa. Jag bara tittade på honom och trodde att han skämtade. Jag hade så gärna velat ha Jennys hemmagjorda goda gulascsoppa sa han igen. Jag konstaterade då att han har nog feber och så gick jag upp till Hemköp och köpte färdig soppa i tetra till honom istället. Jag hoppas verkligen att han blir frisk snart..

puss på er

söndag 14 december 2008

Årets jul-låt...

Årets bästa jul-låt är: A Snowflake Fell (And It Felt Like A Kiss) med Glasvegas.
Den är så himla bra så att jag får rysningar när jag hör den. Last Christmas kan ju känna sig besegrad i år, för nu är det A Snowflake Fell som gäller. Det är liksom bara så mycket julen 2008, som vi säger här hemma..


Glasvegas i da shit i jul...

onsdag 10 december 2008

Vad är en bal på slottet...

Det blir ingen Elle-gala för mig i år inte.. Lite besviken är jag allt, men det är inget att deppa ihop för. Gå in på elle.se och titta på de 10 finalisterna.. Mycket fina klänningar.

Men, men det är nog inte så kul på den där galan ändå tror jag.......

tisdag 9 december 2008

En helt vanlig tisdag på Plantage..

Idag har det varit storstädning här hemma igen. Jag var ej delaktig idag kan jag säga, jag hittade på massa saker att göra som ej hade med städning att göra. Petter körde på ordentligt och var i ett ganska lyriskt tillstånd här hemma. Petter hävdar idag att han inte är städoman och detta förklarar han samtidigt som han ligger och skrubbar våra kakel-fogar i badrummet med ett nytt super kakelfog-medel. Jag känner att jag kan inte hålla med där alltså. Han är nog på gränsen faktiskt. Jag tycker bara att det är så konstigt att jag aldrig blir så glad av att städa som han blir.

puss puss

Nu måste jag sluta..

Jag har insett att jag har ett nytt beroende. Nämligen skumtomtar. Jag har de senaste veckorna ätit så många skumtomtar och nu får det vara nog. Jag går runt och klagar på att jag blir tjock, men tro fan det när man trycker i sig en påse skumtomtar var och varannan dag. Idag när jag hade tryckt i mig en halv påse (innan middag) ryckte Petter påsen ur mina händer och läste på innehållsförteckningen: socker, gelatin, ytbehandlingsmedel, arom och färgämne är det i skumtomtar. Låter ju inte helt nyttigt det där. Ytbehandlingsmedel, vad fan är det??

Nej, jag får sluta byta ut beroenden mot ett annat beroende. Tur att det inte blir någon beach i Portugal, för då hade jag la sett ut som en skumtomte som låg och solade. Rosa och små-tjock...


Goda som sjutton men ack så farliga.....

måndag 8 december 2008

Osannolikt kan man tycka...

Det finns en person som har 4 barn. Två barn har hon med en man, det tredje barnet har hon med den första pappans son, det fjärde barnet har hon med sin dotters förra man. Nu har hon blivit biologisk mamma till en till son. Den mannen som är biologisk pappa till den sonen är ihop med hennes dotter som egentligen vill ha personens syster. Personens andra syster är ihop med mannen som är pappa till de 2 första barnen. Den första sonen är nu ihop med personens nuvarande mans ex-fru. Sonen var innan ihop med ex-fruns dotter.... blablabla

Personen jag pratar om är alltså Brooke Forrester/ Logan.. Nån som är sugen på att börja kolla på Glamour efter denna lilla resumé kanske.

Kommer sakna Håkan idag..

Jag har insett att jag har inte förstått riktigt att det var sista avsnittet av Färjan förra veckan. Jag har liksom gått runt hela dagen och tänkt att jag ska se på Färjan ikväll, så det blir ju bra. Men nu inser jag ju att det blir ju ingen Färjan och ingen Håkan idag. Himla tråkigt faktiskt. På kanal 5 är det My shocking story ikväll och den är säkert helt okej. Jag får väl kolla in det, det kan ju vara lika bra som Outsiders om man har tur.

Idag ska jag se på Glamour också tänkte jag. Jag hoppas att det har blivit lite bättre sen sist. Men jag är rädd för att Brooke fortfarande är dum i huvudet och då kommer jag bli lite sur. Men det ska iallafalll bli spännande att se på det idag, efter mitt lilla uppehåll. (spännande kanske inte är rätt ord tänker säkert någon nu....)

Ha en nice måndag.. Nu är det bara 12 dagar kvar till julresan...

puss puss

söndag 7 december 2008

Stjärnor på is - bildbevis

Trion på isen...

Ena stjärnan

Kallt i Släng-gungan..

Stjärnor på is...

Idag har jag , Pillan och Maja varit på Liseberg och åkt skridskor. Jag kan säga att förväntningarna på mig själv var inte så höga. Men jag stapplade mig ut på isen med en väldans träningsvärk i vaderna (tydligen från flytten igår) och det gick riktigt bra. Det blev ju inga piruetter och hopp direkt, men det blev helt okej åkning. Jag åkte till och med baklänges. Jag var nära att ramla en enda gång bara men jag höll mig uppe lite smidigt. Maja skrattade ihjäl sig bara, men det bjöd jag på.

Det var även svin-kallt på Liseberg och när vi åkte Släng-gungan höll jag på att frysa ihjäl. Men det var mysigt. Men jag föredrar nog att åka saker på Liseberg på sommaren istället.
Men det var en mysig dag helt enkelt.

Nu ska jag köpa mig ett par skridskor tänkte jag. Det är alltid bra att ha, så snart får vi åka igen.

Och idag tänder vi andra ljuset i advent........
puss puss

lördag 6 december 2008

Bara 2 veckor kvar...

Nu börjar nedräkningen till Lissabon. Om 2 veckor drar vi..

Jag är så lättköpt...

Det är snack om att Ola och Junette ska köpa hund och jag är ju ingen direkt djurvän så jag är ju skeptisk. Men Petter gillar ju hundar som fan, så igår gick jag med på att om de köper hund , så ska vi passa hunden en helg. Och för detta fick jag köpa mig en ny klänning. Nu vet jag inte om det kanske var så smart av mig, men jag får försöka tänka positivt och att jag behöver ju faktiskt inte vara hemma just den helgen. Och det blir ju en ny klänning för mig att vara tjusig i.

Idag har jag hjälpt Emma och Jonas att flytta. Väldigt mysig lägenhet de köpt. Jag stannade kvar ett par timmar och drack vin och det är ju också alltid trevligt..

Ikväll blir det James Bond här hemma tror jag.

Denna hunden var det tänkt, men det blev ej den (kanske det blir någon annan liknade)...

torsdag 4 december 2008

Håll tummarna för mig..

Idag ska jag skicka in mitt bidrag till Elles tävling "Min egen design". Tävlingen går ut på att man ska designa en fest-klänning som H&M ska sy upp till en och man vinner 2 biljetter till Elle-galan i januari. Så hela veckan har jag jobbat med mitt bidrag. Jag tänkte att jag skulle vara kreativ och brodera mitt bidrag. Otippat att det blev en rosa klänning va?

Hela min presentation..

(om ni undrar vad det är för blöta fläckar, så är det limmet som inte har torkat än bara)

Så snälla, håll tummarna för mig.

puss puss